Linkovi

Gradonačelnik Los Angelesa odbio posao u Bidenovoj administraciji


Eric Garcetti
Eric Garcetti

Gradonačelnik Los Angelesa, demokrata Eric Garvetti, izjavio je da je odbio posao u novoj administraciji izabranog predsjednika Joe Bidena zbog rekordnog broja oboljelih od COVID-19.

Garcetti, koji se pominjao kao kandidat za sekretara za saobraćaj, je rekao da je stopa oboljevanja i umiranja u Los Angelesu tolika da smatra da treba da ostane na mjestu gradonačelnika.

"Bilo je ponuda za mene, ali sam administraciji jasno rekao da sam potreban ovdje", rekao je Garcetti na virtuelnoj konferenciji na novinare.

Ipak, nije rekao šta mu je tačno ponuđeno, a na mjesto sekretara za saobraćaj će doći Bidenov rival na primarnim izborima i bivši gradonačelnik South Banda u Indiani Pete Buttigie​.

Garcetti je inače u karantinu, pošto je njegova kćerka pozitivna na koronavirus. On upozorava da je u drugom po veličini gradu u Americi broj umrlih i oboljelih alarmantan.

"Očekujemo više umrlih nego što imamo mjesta u mrtvačnicama. To me plaši, a trebalo bi i vas", rekao je gradonačelnik Los Angelesa.

On je donio neke od najstrožijih mjera, koje su kritikovali vlasnici restorana i drugih objekata, jer im je zabranjeno da rade čak i napolju.

XS
SM
MD
LG