Linkovi

Građani ljuti zbog zloupotrebe javnih nabavki: Četvrtina miliona KM za kiosk u Sarajevu


Turstička zajednica Kantona Sarajevo pod pritiskom je nakon što je objavljen podatak da su za izgradnju kioska potrošili više od 250 000 KM.

Potpisnik ugovora, smijenjeni direktor Turističke zajednice KS Midhat Hubjar u javnom saopćenju tvrdi da je samo slijedio plan koji je naslijedio od svog prethodnika Nermina Muzura.

Uspostavom novoizabrane vlasti u Kantonu Sarajevo, Skupština Turističke zajednice je raspuštena a Muzur je postavljen na čelo povjerenstva koje do uspostave novih tijela upravlja tom organizacijom.

U serijalu "Projekat Zarobljena država" koji je bosanska redakcija Glasa Amerike objavila prošle godine, sistem javnih nabavki u Bosni i Hercegovini označen je kao jedna od ključnih poluga korupcije.

Urednik Centra za istraživačko novinarstvo iz Sarajeva Aladin Abdagić objasnio je na koji način se u postojećem sistemu "legalno krade".

ABDAGIĆ: Kako se zakonski krade na javnim nabavkama
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:40 0:00

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG