Linkovi

Google i Facebook zahtijevaju od zaposlenih da se vakcinišu


Google je produžio period rada od kuće zbog širenja delta soja koronavirusa.
Google je produžio period rada od kuće zbog širenja delta soja koronavirusa.

Pojedine velike tehnološke kompanije u SAD zahtijevaju od svojih zaposlenih da se vakcinišu prije nego što se vrate u kancelariju na posao, zbog toga što se delta soj koronavirusa brzo širi i broj novozaraženih raste.

Google i Facebook su objavili da svi njihovi zaposleni u SAD moraju da se vakcinišu prije povratka na posao. Google je saopštio da će u narednim mjesecima to važiti i za zaposlene u drugim zemljama.

Prema medijskim navodima, Netflix je također predstavio politiku obavezne vakcinacije za sve koji učestvuju u produkciji serija i filmova u SAD.

Apple planira da ponovo uvede obavezno nošenje maski u svim prodavnicama u SAD, čak i ako je osoblje vakcinisano, prenosi Bloomberg.

Kompanije poput Ubera i Microsofta, koje su planirale da zaposlene vrate u kancelariju, produžile su period rada od kuće.

Google je također saopštio da će produžiti rad od kuće do 18. oktobra zbog rasta broja zaraženih koronavirusom i širenja delta soja.

"Pažljivo ćemo pratiti podatke i obavijestiti zaposlene o režimo rada 30 dana unaprijed", saopštila je kompanija.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG