Linkovi

Godišnje nagrade za bluegrass glazbu


Jimmy Fortune nastupa s duom Jamie Dailey i Darrin Vincent na festivalu bluegrasa u Nashvilleu
Jimmy Fortune nastupa s duom Jamie Dailey i Darrin Vincent na festivalu bluegrasa u Nashvilleu

Duo Dailey and Vincent odnio pet nagrada na festivalu u Nashvilleu

Međunarodna udruga bluegrass glazbe, nedavno je održala godišnji festival u Nashvilleu, u saveznoj državi Tennessee. Dio tog festivala bila je i godišnja dodjela nagrada za najbolje pjevače, tekstopisce i izvođače.

Svečanost dodjele nagrada otvorio je country glazbenik Dierks Bentley, koji je ranije ove godine izdao svoj prvi bluegrass album “Up on the ridge”. Na pozornici su mu se pridružili Sierra Hull, Mike Bub, Rob McCourty, Jon Randall Stewert i mnogi drugi nominirani glazbenici, koji su zajedno otpjevali duhovnu verziju pjesme “Fiddlin’ Around”.

Bila je to vrlo uspješna večer za duet “Dailey and Vincent”. Odnijeli su pet nagrada, uključujući i onu za najboljeg zabavljača godine, i to treću godinu zaredom. Oni su također nastupili na dodjeli nagrada, s pjesmom “Elizabeth”, s albuma “Dailey and Vincent Sing the Statler Brothers”. Pridružio im se i čovjek koji je napisao pjesmu, član Statler Brothersa, Jimmy Fortune.

Jamie Dailey i Darrin Vincent također su dobili treću uzastopnu nagradu za najbolji vokalni sastav godine, te drugu uzastopnu nagradu za album godine, za njihov album “Dailey and Vincent sing Stetler Brothers”. Taj je album također dobio i nagradu za najbolji grafički dizajn. Ovaj je duet također radio na albumu Larry Stephensona, “Give this message to your heart”, koji je dobio nagradu za najbolji snimljeni nastup godine. Drugi dobitnici višetrukih nagrada uključuju “Michaela Clevelanda and Flamekeeperse”, koji su osvojili tri nagrade, uključujući i osmu godišnju nagradu za najboljeg svirača violine, te drugu po redu Marshall Wilborn nagradu za basistu godine. Grupa je također odnjela nagradu za najbolji sastav godine.

Adam Steffey dobio je dvije nagrade, za najboljeg svirača mandoline, te za najbolji instrumentalni nastup godine, za pjesmu “Durang’s Hornpipe”. “The Gibson Brothers” također su osvojili dvije nagrade, što je prvi puta nakon što su 1998. nagrađeni za najboljeg novog glazbenika. Njihova interpretacija pjesme “Ring the bell” zaradila im je nagradu za pjesmu godine, kao i za gospel nastup godine.

Nagrada za najboljeg novog umjetnika ove je godine pripala “The Josh Williams Bandu”, a Josh je dobio i treću uzastopnu nagradu za najboljeg gitarista godine. Recimo i to da je Claire Lynch dobila drugu po redu nagradu za najbolju vokalisticu godine. Claire je također nastupila na dodjeli nagrada, s pjesmom Billa Monroa, “My Florida Sunshine”.

Ove su godine Louise Scruggs i John Hartford posthumno primljeni u Bluegrass music hall of fame. Večer dodjele nagrada okončana je nastupom sastava “The John Harfrod String band”, koji su sačinjavali članovi sastava Johna Harforda, koji još uvijek nastupaju. U izvedi klasika “Gentle on my mind”, kojim je odana počast Johnu Harfordu, članovima benda pridružile su se ikone blugrass glazbe Sam Bush, Peter Rowan, Jerry Douglas, Alison Brown i Tim O Brien.

XS
SM
MD
LG