Linkovi

Magazin

Glumac Robert Davi vraća se svojoj prvoj ljubavi, pjevanju, na albumu posvećenom Franku Sinatri

  • Doug Levine

Glumac Robert Davi vraća se svojoj prvoj ljubavi, pjevanju, na albumu posvećenom Franku Sinatri

Zbog talijanskog podrijetla, Davi je odrastao znajući da najviše mora poštivati dvojicu ljudi - papu i Franka Sinatru... ne nužno tim redom

Nakon što je pola života proveo snimajući filmove, Robert Davi izdao je album “Davi Sings Sinatra – On the Road to Romance”. Kaže da je, odrastajući kao Amerikanac talijanskog podrijetla, naučio da postoje dvije osobe vrijedne divljenja – Papa i Frank Sinatra, i to ne nužno tim redom po važnosti. Dodaje da je Sinatrina popularnost na pozornici i izvan nje, na njega ostavila trajni dojam.

"Sinatra je bio odličan glumac, i znao je inkorporirati glumu i dočarati riječi i pjesmu. Dnevnik njegova života sadržan je u njegovim pjesmama, i treba nešto proživjeti da zaista čujete ove pjesme, da doživite ove pjesme, tu klasičnu kvalitetu njegovog glasa, koja nadilazi trenutak, i ima nevjerojatan ton," kaže Davi.

"Ja obožavam jezik, i još od malih nogu me se poticalo. A onda u osmom razredu moj se glas promjenio, i kada se to dogodilo ja sam postao opsjednut glasom i glumom u isto vrijeme, kao i sportom. Bavio sam se raznim sportovima. Zauzeo sam prvo mjesto u solo natjecanju u pjevanju, u New York State School of Music Association, kao i prvo mjesto za dramsku interpretaciju. A onda, 1977, napravio sam svoj prvi film sa Frankom Sinatrom," sjeća se Davi.

Davi je svoj debitantski glumački nastup imao uz Sinatru 1977. u filmu “Contract on Cherry Street”. Od onda, pojavio se u više od 100 filmova i televizijskih emisija, uključujući i “Die Hard”, “Licence to Kill” i “Criminal Minds”. U svom prvom glazbenom pothvatu, vraća se Velikoj američkoj pjesmarici, i nekima od najromantičnijih melodija svih vremena.

"Za mene je glazba to što ljude spaja, i način da kažemo da je ovo jedna divna zemlja. Ne radi se samo o romansi između dvoje ljudi, nego o romansi nas Amerikanaca i ljubavi za našu zemlju," kaže Davi.

Davi je nedavno završio rad na scenariju pod naslovom “The Voice,” o pjevaču kojega na uspjeh motivira njegova fascinacija Frankom Sinatrom. Opisuje ga kao glazbeno putovanje kroz opsesiju jednog čovjeka pjesmom. Davi će tumačiti glavni lik.

XS
SM
MD
LG