Linkovi

Glumac Robert Davi vraća se svojoj prvoj ljubavi, pjevanju, na albumu posvećenom Franku Sinatri


Glumac Robert Davi vraća se svojoj prvoj ljubavi, pjevanju, na albumu posvećenom Franku Sinatri
Glumac Robert Davi vraća se svojoj prvoj ljubavi, pjevanju, na albumu posvećenom Franku Sinatri

Zbog talijanskog podrijetla, Davi je odrastao znajući da najviše mora poštivati dvojicu ljudi - papu i Franka Sinatru... ne nužno tim redom

Nakon što je pola života proveo snimajući filmove, Robert Davi izdao je album “Davi Sings Sinatra – On the Road to Romance”. Kaže da je, odrastajući kao Amerikanac talijanskog podrijetla, naučio da postoje dvije osobe vrijedne divljenja – Papa i Frank Sinatra, i to ne nužno tim redom po važnosti. Dodaje da je Sinatrina popularnost na pozornici i izvan nje, na njega ostavila trajni dojam.

"Sinatra je bio odličan glumac, i znao je inkorporirati glumu i dočarati riječi i pjesmu. Dnevnik njegova života sadržan je u njegovim pjesmama, i treba nešto proživjeti da zaista čujete ove pjesme, da doživite ove pjesme, tu klasičnu kvalitetu njegovog glasa, koja nadilazi trenutak, i ima nevjerojatan ton," kaže Davi.

"Ja obožavam jezik, i još od malih nogu me se poticalo. A onda u osmom razredu moj se glas promjenio, i kada se to dogodilo ja sam postao opsjednut glasom i glumom u isto vrijeme, kao i sportom. Bavio sam se raznim sportovima. Zauzeo sam prvo mjesto u solo natjecanju u pjevanju, u New York State School of Music Association, kao i prvo mjesto za dramsku interpretaciju. A onda, 1977, napravio sam svoj prvi film sa Frankom Sinatrom," sjeća se Davi.

Davi je svoj debitantski glumački nastup imao uz Sinatru 1977. u filmu “Contract on Cherry Street”. Od onda, pojavio se u više od 100 filmova i televizijskih emisija, uključujući i “Die Hard”, “Licence to Kill” i “Criminal Minds”. U svom prvom glazbenom pothvatu, vraća se Velikoj američkoj pjesmarici, i nekima od najromantičnijih melodija svih vremena.

"Za mene je glazba to što ljude spaja, i način da kažemo da je ovo jedna divna zemlja. Ne radi se samo o romansi između dvoje ljudi, nego o romansi nas Amerikanaca i ljubavi za našu zemlju," kaže Davi.

Davi je nedavno završio rad na scenariju pod naslovom “The Voice,” o pjevaču kojega na uspjeh motivira njegova fascinacija Frankom Sinatrom. Opisuje ga kao glazbeno putovanje kroz opsesiju jednog čovjeka pjesmom. Davi će tumačiti glavni lik.

XS
SM
MD
LG