Linkovi

Direktorica Glasa Amerike u posjeti zapadnom Balkanu


Amanda Bennett, direktorica Glasa Amerike
Amanda Bennett, direktorica Glasa Amerike

U okviru posjete regionu, osim Beograda, direktorica Glasa Amerike Amanda Bennett će obići i Sarajevo, Podgoricu, Tiranu i Prištinu.

Direktorica Glasa Amerike Amanda Bennett je u posjeti zapadnom Balkanu, i u okviru trodnevne posjete Srbiji danas je razgovarala i sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, koja je istakla da je Vlada Srbije otvorena za komunikaciju sa medijima, jer, kako je rekla, oni imaju veliki značaj za razvoj srpskog društva i igraju važnu ulogu u uspostavljanju boljih kulturnih, ekonomskih i političkih veza u ovom regionu.

Bennett je prenijela premijerki Srbije da je ona prva direktorica Glasa Amerike koja je u posjeti regionu, iako ova medijska kuća neprekidno emituje program na ovom prostoru već 75 godina.

"Takođe smo razgovarali sa premijerkom, koja je zainteresovana za slobodu medija. Imali smo pozitivan i obećavajući razgovor i zaista sam veoma uzbuđena zbog perspektiva koje možemo da ostvarimo u Srbiji", rekla je Bennett.

Tokom boravka u Srbiji Amanda Bennett je posjetila televiziju N1 i Radio-televiziju Srbije, gdje je razgovarala o preuzimanju programa Glasa Amerike i proširenju saradnje sa ovim medijskim kućama.

Na pitanje da li će se i kako Glas Amerike suprotstaviti propagandi koja sve snažnije dolazi iz Rusije, Bennett kaže da je emitovanje fer, balansirane, tačne i na činjenicama zasnovane informacije ono što radi Glas Amerike.

"To je naš posao, to nudimo bez alternative zato što se držimo staromodnih novinarskih vrijednosti. Potvrđivanje tačnosti informacija, izvještavanje, činjenice, prezentovanje obje strane - mislimo da je to vrlo važna vrsta novinarstva širom svijeta, a posebno na mjestima gdje su kulture vrlo polarizovane", ističe direktorica Glasa Amerike.

Tokom boravka u Beogradu Bennett je razgovarala i sa uglednim novinarima o medijskoj situaciji u Srbiji.

U okviru posjete regionu, osim Beograda, Bennett će obići i Sarajevo, Podgoricu, Tiranu i Prištinu.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG