Linkovi

"Get Low" - neobična drama na američkom Jugu za vrijeme Velike depresije


Robert Duvall u ulozi gunđavog usamljenika Felixa Busha
Robert Duvall u ulozi gunđavog usamljenika Felixa Busha

Redatelju Aaronu Schneideru trebalo je sedam godina da svoj prvijenac u žanru dugometražnih igranih filmova dovede do snimanja. Film "Get Low" je neovisni film, skromnijeg budžeta, i, za razliku od akcijskih spektakla koji dominiraju listama popularnosti, temelji se na likovima. Upravo zato je, prema redatelju Schneideru, ključno bilo koristiti filmske veterane poput Spacek i Duvalla

Oskarovac Robert Duvall mogao bi se ponovno naći u konkurenciji za tu nagradu svojom interpretacijom gunđavog usamljenika u neobičnoj drami, koja se odvija na američkom Jugu u vrijeme Velike ekonomske depresije, tridesetih godina prošlog stoljeća. Alan Silverman za nas je pogledao film "Get Low."

Sa svojom divljom, raščupanom bradom, vozeći kola sa zapregom mula, Felix Bush izazove veliku pažnju kada, po prvi puta nakon više desetljeća, dolazi u gradić i rezervira termin za vlastitu sahranu kod lokalnog pogrebnika.

Živeći povučeno i usamljenički na svojoj farmi, Felix Bush je uvijek bio tema brojnih tračeva i odšaputanih tajni među svojim sugrađanima. Sada, kada mu se čini da bi uskoro mogao 'get low' - što je jedan vrlo stari izraz za 'umrijeti' - on želi čuti neke od tih legendi prije nego što će razotkriti pravu priču.

Robert Duvall glumi tajnovitog usamljenika Felixa Busha, za koga kaže da nije samo bio vrlo zanimljiv lik za interpretaciju, nego da mu se toliko svidio da je živio u njemu još dugo nakon završetka snimanja filma. Bill Murray glumi pogrebnika kojemu nije lako udovoljiti tako mušičavom liku kao što je Felix. U postavi je i Sissy Spacek, kao žena iz Felixove prošlosti.

Redatelju Aaronu Schneideru trebalo je sedam godina da svoj prvijenac u žanru dugometražnih igranih filmova dovede do snimanja. A, kad smo već kod žanra, film "Get Low" je neovisni film, skromnijeg budžeta, i, za razliku od akcijskih spektakla koji dominiraju listama popularnosti, temelji se na likovima. Upravo zato je, prema redatelju Schneideru, ključno bilo koristiti filmske veterane poput Spacek i Duvalla. Film je snimljen na lokacijama u ruralnoj Georgiji.

XS
SM
MD
LG