Linkovi

"Georgia Clay" - debitantski country album Josha Kelleyja


"Georgia Clay" - debitantski country album Josha Kelleyja
"Georgia Clay" - debitantski country album Josha Kelleyja

Josh je autor, ili koautor, svih 11 skladbi na albumu. Njegova supruga, glumica Katherine Heigl, bila je inspiracija za nekoliko pjesama, uključujući “Baby Blue Eyes” i “Learning You”

Josh Kelley popeo se prilično visoko na country ljestvici s naslovnom skladbom svog novog albuma “Georgia Clay.” Dok je studirao na sveučilištu Mississippija, prvi je puta pokušao dobiti ugovor s jednom nashvilleskom diskografskom kućom. Kada mu to nije uspjelo, Josh se preselio u Los Angeles, gdje je počeo snimati pop glazbu za Hollywood Records. Na njegova prva dva albuma našli su se top 10 hitovi, “Amazing” i “Only You.” 2005. godine, Josh je upoznao svoju suprugu, glumicu Katherine Heigl, koja je nastupila u video spotu za njegovu pjesmu “Only You.”

Josh je autor, ili koautor, svih 11 skladbi na albumu “Georgia Clay.” Njegova je supruga bila inspiracija za nekoliko pjesama, uključujući “Baby Blue Eyes” i “Learning You.” Balada pod naslovom “Naleigh Moon,” posvećena je njegovoj dvogodišnjoj kćeri, koju su usvojili iz Južne Koreje, kada joj je bilo devet mjeseci.

Josh se 2005.godine preselio u Nashville, nakon što je napustio svoju diskografsku kuću. Uskoro je nagovorio i svog mlađeg brata, Charlesa Kelleya, da mu se pridruži. Charles je inače član popularnog country trija Lady Antebellum.

2009. godine napokon mu je pošlo za rukom da potpiše ugovor s country diskografskom kućom, stoga je prošlu godinu proveo u studiju radeći na albumu “Georgia Clay.” Za njega kaže da je kao vremenska kapsula i dodaje da je to nešto najbolje što je do sada napravio te da je na njega vrlo ponosan. Josh kaže da napokon radi u žanru u kojem može pisati tekstove, pričati priče, biti muškarac… Premda Josh i njegova obitelj sada žive u saveznoj državi Utah, kaže da planiraju ponovni povratak u Nashville, ovaj put za stalno.

Josh je nedavno bio na turneji s Mirandom Lambert, a sudjelovat će na nekim koncertima koji su dio turneje Taylor Swift, “Speak Now World Tour.”

S albuma Georgia Clay, poslušajmo Josha Kelleya s pjesmom koju je supotpisao zajedno sa svojim bratom Charlesom i Patrickom Davisom, “Ain’t Letting Go.”

XS
SM
MD
LG