Linkovi

George Soros donirao Human Rights Watch-u 100 milijuna dolara


HRW će ovim novcem otvoriti urede u ključnim regionalnim glavnim gradovima diljem svijeta, kako bi izvršio utjecaj na 'svjetske sile u usponu'

Američki milijarder i filantrop George Soros donira 100 milijuna dolara organizaciji za ljudska prava Human Rights Watch. U danas objavljenom priopćenju Human Rights Watch kaže da Soros dodjeljuje ovu donaciju kroz svoju Zakladu Otvoreno društvo, koja je utemeljena za promicanje tolerancije i demokracije diljem svijeta.

Human Rights Watch kaže da će Soros ovaj novac donirati tijekom sljedećih deset godina, te da je postavio izazov pred ovu organizaciju da u istom razdoblju i sama prikupi 100 milijuna dolara od privatnih donatora.

Human Rights Watch ne prima nikakvu državnu pomoć.

Ova organizacija sa sjedištem u New Yorku kaže da će novac biti iskorišten kako bi se otvorili njeni uredi u ključnim regionalnim glavnim gradovima diljem svijeta i izvršio utjecaj na nove svjetske sile da zauzmu pristup koji bi poštovao ljudska prava.

George Soros je nazvao Human Rights Watch – citiramo – "jednom od najdjelotvornijih organizacija kojima dajem podršku", rekavši da ljudska prava predstavljaju 'samo srce svakog otvorenog društva'.

Human Rights Watch je priopćio da je ovo najveća pojedinačna donacija koju Sorosova zaklada daje nekoj nevladinom organizaciji.

XS
SM
MD
LG