Linkovi

George Mitchell napustio Srednji istok bez dogovora o nastavku mirovnih razgovora


Američki izaslanik je danas objavio priopćenje u kojem se kaže da će se vratiti u regiju sljedeći tjedan nakon – kako je rekao – "tri dana pozitivnih i produktivnih" razgovora s izraelskim i palestinskim čelnicima

Posebni američki izaslanik za Srednji istok George Mitchell okončao je svoju posljednju misiju u regiji bez da je postignut dogovor o nastavku izraelsko-palestinskih mirovnih razgovora. Mitchell je danas objavio priopćenje u kojem se kaže da će se vratiti u regiju sljedeći tjedan nakon – kako je rekao – "tri dana pozitivnih i produktivnih" razgovora s izraelskim i palestinskim čelnicima.

Danas je vodio drugi krug razgovora s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom, nakon odvojenih sastanka s njim i palestinskim predsjednikom Magmudom Abbasom u petak. Izraelski premijer je izjavio da njegova zemlja Sjeidnjene Države žele da odmah ponovno započnu mirovni razgovori, te da se nada da i Palestinci imaju isti cilj. Palestinski dužnosnici kažu da će se gospodin Abbas u subotu susresti s predstavnicima Arapske lige kako bi razgovarali o tome da li da pristane ne neizravne pregovore pod pokroviteljstvom Sjedinjenih Država.

XS
SM
MD
LG