Linkovi

Američki ministar obrane Gates najavio povlačenje s dužnosti sljedeće godine


Robert Gates je rekao kako bi to bila "logična prilika da preda loptu" jednom kad administracija završi reviziju strategije u Afganistan

Američki ministar obrane Robert Gates izjavio je da planira odstupiti s dužnosti u neko doba sljedeće godine, rekavši kako bi to bila "logična prilika da preda loptu" jednom kad administracija završi reviziju strategije u Afganistanu. Gospodin Gates je ovo izjavio u interviewu za časopis Foreign Policy. Dodao je da će do 2011. godine povećavanje snaga u Afganistanu biti okončano i da će administracija predsjednika Obame u to vrijeme znati da li ta strategija funkcionira.

U istom razgovoru američki ministar obrane je rekao da bi bilo pogrešno čekati do siječnja 2012. da napusti svoju dužnost, jer bi moglo biti teško pronaći kvalitetnu zamjenu za njega tijekom izbore godine koja bi mogla donijeti poraz Obaminoj administraciji. U drugom interviewu – za Los Angeles Times – ministar Gates je rekao da je srpanj 2011. kao datum povlačenja američkih vojnika iz Afganistana čvrst. Zapovjednik američkih i NATO snaga u Afganistanu general David Petraeus izjavio je za televizijsku mrežu NBC da je srpanj 2011. datum kad će - kako je rekao – "proces početi"

XS
SM
MD
LG