Linkovi

G.Vakuf/Uskoplje: Prijeteće grafite pisao sam sebi


Gornji Vakuf: Fašistički simboli i poruke nacionalističke netrpeljivosti
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:21 0:00

Gornji Vakuf: Fašistički simboli i poruke nacionalističke netrpeljivosti

Jedna od osoba koja je prijavila da je na njegovoj imovini u Gornjem Vakufu/Uskoplju neko ispisao uvredljive grafiti sama je napisala grafite na nekoliko automobila i kuća u tom gradu, pokazala je istraga Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srednjobosanskog kantona (SBK), potvrđeno je za Radio Slobodna Evropa.

"Osoba inicijala A.P., rođena 1987. godine, priznala je da je sama ispisala grafite s iscrtanim križevima i porukama, kao što su 'Nož, žica, Srebrenica', 'Balije', 'Neće ostati balija'", saopštio je MUP SBK prethodno, ne navodeći puno ime počinitelja.

Mediji u BiH prenijeli su da se radi o stanovniku ovog grada Adisu Pokviću, koji je početkom sedmice i u medijima davao izjave kako su na njegovoj imovini ispisani uvredljivi grafiti.

"Po kompletiranju predmeta protiv počinitelja će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu "Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti" iz člana 163 stav 1. Krivičnog zakona Federacije BiH", saopštio je MUP.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG