Linkovi

Paris: Policija zna za identitet napadača


Policija osigurava aveniju Champs Elysees nakon napada
Policija osigurava aveniju Champs Elysees nakon napada

Francuska policija je identifikovala napadača na policiju u Parisu, ali su odbili objelodaniti njegov identitet, kao i da li je povezan sa Islamskom državom.

Nakon pucnjave u kojoj je ubijen policajac i dvojica ranjena, policija je ubila napadača.

Policija, javili su mediji, zna o kome se radi na osnovu dokumenata pronađenih u automobilu iz kojeg je napadač izašao prije smrtonosne pucnjave.

U policiji su obrazložili da identitet neće otkrivati dok se ne uvjere da je napadač imao pomagača.

Islamska država je preuzela odgovornost sa sinoćnji napad u Parisu putem novinske agencije Amaq. Identifikovali su napadača kao „Abu Yussef Belgijanac”, nazivajući ga borcem Islamske države.

Jedan je policajac ubijen u napadu, a dvojica ranjena
Jedan je policajac ubijen u napadu, a dvojica ranjena

Napad u samom središtu Parisa je počeo dolaskom automobila koji je zaustavljen ispred policijskog vozila, nakon čega je izašao muškarac i započeo pucnjavu iz automatskog oružja. Nakon napada dao se u ubijeg, ali je ubijen.

Francuski predsjednik Francois Hollande u obraćanju na državnoj televiziji kazao je da za njega nema sumnje da je napad teroristički akt.

Predsjednik Francois Hollande
Predsjednik Francois Hollande

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump poslao je iz Washingtona saučešće narodu u Francuskoj. Napad ja nazvao strašnom stvari, dodavši da je riječ o takvom primjeru nasilja koji nikako ne prestaje.

Napad se dogodio tri dana prije održavanja predsjedničkih izbora u Francuskoj, a nakon posljednjeg obraćanja kandidata.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG