Linkovi

Zadnji dan kampanje uoči američkih kongresnih izbora


Zadnji dan kampanje uoči američkih kongresnih izbora
Zadnji dan kampanje uoči američkih kongresnih izbora

Ankete prije izbora ukazuju na to da će republikanci osvojiti dodatna zastupnička mjesta i u Zastupničkom domu i u Senatu i najvjerojatnije će imati većinu u Zastupničkom domu

Predsjednik Barack Obama završio je put po četiri američke savezne države na kojem je pokušao mobilizirati demokratske glasače kako bi se ograničili dobitci Republikanske stranke na kongresnim izborima sutra. Tijekom svog jučerašnjeg pojavljivanja u Clevelandu, američki je predsjednik za aktualnu ekonomsku situaciju i visoku stopu neuposlenosti okrivio prijašnju republikansku administraciju. Istovremeno, republikanci okrivljuju Baracka Obama za tešku ekonomsku situaciju.

Sarah Palin, republikanska dopredsjednička kandidatkinja na izborima 2008. godine izjavila je za TV mrežu Fox News kako će glasači sutra poslati poruku predsjedniku Obami da nije uspio ispuniti obećanje iz svoje predizborne kampanje o oživljavanju ekonomije. Ankete prije izbora ukazuju na to da će republikanci osvojiti dodatna zastupnička mjesta i u Zastupničkom domu i u Senatu i najvjerojatnije će imati većinu u Zastupničkom domu. Očekuje se da će u Senatu republikanci u najmanju ruku smanjiti demokratsku većinu. Inače, republikanski dobici u Kongresu otežat će predsjedniku Obami da dobije podršku za svoje zakonodavne inicijative.

XS
SM
MD
LG