Linkovi

Film "Water For Elephants" crpi inspiraciju iz vječnog sna o bijegu s cirkusom


Film "Water For Elephants" crpi inspiraciju iz vječnog sna o bijegu s cirkusom
Film "Water For Elephants" crpi inspiraciju iz vječnog sna o bijegu s cirkusom

Ekranizacija popularnog romana sa zvijezdom „Twilighta“ Robertom Pattinsonom, oskarovkom Reese Witherspoon i Christophom Waltzom u glavnim ulogama

Ljubavni roman „Water For Elephants“, u kojemu uživaju čitatelji diljem svijeta, našao se i na velikim ekranima u holivudskoj produkciji, sa zvijezdom „Twilighta“ Robertom Pattinsonom, oskarovkom Reese Witherspoon i Christophom Waltzom u glavnim ulogama.

Putujući cirkus, tridesetih godina prošlog stoljeća, mjesto je radnje u ovoj, kako ju Reese Witherspoon naziva, 'prekrasnoj priči o ljubavi, nadi, iskupljenju, drugoj pruženoj prilici i nalaženju sreće.' Kako Amerika tone u Veliku depresiju, Jacob Jankowski (Robert Pattinson) napušta svoj studij na fakultetu i uskače u prolazeći vlak. No, na njegovo veliko čuđenje, taj vlak ne prevozi običan teret, nego je dom cirkusa braće Bronzini.

Meštar ceremonija August Rosenblum (Christoph Waltz) čvrstom rukom vlada cirkuskom družinom. Kad otkrije da je Jacob studirao veterinu, umjesto da uljeza izbaci na slijedećoj postaji, on mu dozvoli da ostane i skrbi se o cirkuskim životinjama. Mladić, međutim, nalazi ne samo avanturu, nego i ljubav u obličju Marlene (Reese Witherspoon), supruge meštra ceremonija i vodeće atrakcije cirkusa.

Redatelj Francis Lawrence vjeruje da film „Water For Elephants“ crpi inspiraciju iz vječnog tajnog sna o 'bijegu s cirkusom,' koji je imao posebnu privlačnu snagu u ekonomski teškim vremenima 1930-tih godina.

XS
SM
MD
LG