Linkovi

Film tjedna: "The Next Three Days"


Film tjedna: "The Next Three Days"
Film tjedna: "The Next Three Days"

Russell Crowe i Elizabeth Banks glume u novoj američkoj verziji francuskog trilera iz 2008. o profesoru koji zamisli plan da oslobodi svoju suprugu iz zatvora. Original se zove „Pour Elle,“ a ova holivudska obrada oskarom nagrađenog scenarista i redatelja Paula Haggisa naslovljena je „The Next Three Days,“ Slijedeća tri dana

Russell Crowe i Elizabeth Banks glume u novoj američkoj verziji francuskog trilera iz 2008. o profesoru koji zamisli plan da oslobodi svoju suprugu iz zatvora. Original se zove „Pour Elle,“ a ova holivudska obrada oskarom nagrađenog scenarista i redatelja Paula Haggisa naslovljena je „The Next Three Days,“ Slijedeća tri dana.

John, profesor na jednom koledžu, je zgranut, a njegov mali sin užasnut, kad njihovu suprugu, odnosno majku, policija odvede iz kuće u lisicama, pod optužbom da je ubila svog šefa. Osuđena na temelju neizravnih dokaza, Lara bude osuđena na doživotni zatvor. Odbijajući povjerovati da je ona to zaista i učinila, John ulaže svaku moguću žalbu, ali bez uspjeha.

'Zaboravi da ti je Lara supruga; bez obzira što mi vjerovali, ona neće izaći iz zatvora,' dobronamjerni je savjet čak i njenog odvjetnika. Samo tri dana prije nego što Lara bude prebačena iz lokalnog zatvora u kaznionicu visoke sigurnosti, John kreće da ju otme iz zatvora i ujedini obitelj pa makar bili stalno u bijegu.

Russell Crowe glumi izbezumljenog, ali i odlučnog supruga. Kao pedantan profesor, on istraži i razradi plan provale u zatvor jednako kao da planira znanstveni projekt.Jednako istraživanje u temu je unio i scenarist i redatelj Paul Haggis kada je razrađivao zaplet priče: sve je istražio na Internetu i doslovce i našao sve elemente planirane provale u zatvor. Čudo jedno što se sve može naći na Internetu, komentirao je Haggis, dodajući da je sve što mu je trebalo našao u samo jednom danu.

Haggis je za ulogu Lare odabrao Elizabeth Banks koja je – i sama majka u stvarnom životu – dobro shvatila da motivacija njenog filmskog supruga Johna nije isključivo ljubav prema supruzi i očajnička potreba da ju spasi, nego, prvenstveno, da svome djetetu vrati majku.

U filmu „Slijedeća tri dana“ glumi i Liam Neeason, kao ekspert za provale u zatvore, kojega John konzultira u svojim pripremama. Rap zvijezda RZA glumi jednog mračnog tipa koji mu pomaže da nabavi sve što treba za planiranu provalu. Film je bio snimljen na lokacijama u i oko Pittsburgha. Glazbu za film je skladao Danny Elfman.

XS
SM
MD
LG