Linkovi

Film tjedna: Rabbit Hole, s Nicole Kidman u glumačkoj i producentskoj ulozi


Film tjedna: Rabbit Hole, s Nicole Kidman u glumačkoj i producentskoj ulozi
Film tjedna: Rabbit Hole, s Nicole Kidman u glumačkoj i producentskoj ulozi

Strahota gubitka djeteta u središtu je snažne nove filmske drame, adaptirane iz Pulitzerom nagrađenog književnog predloška. Oskarovka Nicole Kidman mogla bi se ponovno naći u konkurenciji za tu nagradu svojom interpretacijom tugujuće majke, uz Aarona Eckharta kao jednako ožalošćenog oca

Strahota gubitka djeteta u središtu je snažne nove filmske drame, adaptirane iz Pulitzerom nagrađenog književnog predloška. Oskarovka Nicole Kidman mogla bi se ponovno naći u konkurenciji za tu nagradu svojom interpretacijom tugujuće majke, uz Aarona Eckharta kao jednako ožalošćenog oca u filmu „Rabbit Hole“.

Becka i Howie živjeli su vrlo lijepim i dobrim životom u predgrađu New Yorka. No, trenutak nepažnje – vrata ostavljena otvorena, njihov pas koji izleti na ulicu i četverogodišnji sin koji pojuri za njim ravno pred auto – odnosi iz njihovih života svaki tračak sreće.

Mjeseci prolaze, a utjeha se ne nalazi ni u drugim članovima obitelji, niti u molitvama ili grupnoj terapiji s drugim žalujućim roditeljima. Na kraju, - baš kao što se u priči Alisa u Zemlji čuda, Alisa nađe u svijetu okrenutom naglavačke kad pođe za Bijelim Zecom niz njegovu rupu -, tako i Becca i Howie moraju naći svoj put kad ih život baci niz njihovu vlastitu 'zečju rupu'.

Nicole Kidman glumi Beccu, a i producentica je filma koji ju je, kako kaže, izazvao da se suoči s onime što je svakom roditelju najveći strah i najstrašnija pomisao: smrt djeteta. No, redatelj John Cameron Mitchell kaže da film – premda priznaje da može biti težak za publiku, posebice roditelje - ne odvlači gledatelja u depresiju. U izvjesnoj mjeri, upravo je suprotno: gledamo roditelje koji se korak po korak izvlače iz bezdana tuge i čemera i pokušavaju naći svoju verziju izlaska na svjetlost dana.

U ostalim ulogama pojavljuju se Miles Teller kao tinejđer iz susjedstva koji je također zauvijek vezan uz tragični događaj, te Dianne Wiest kao Beccina majka koja bezuspješno pokušava utješiti svoju kćer. Scenarij za film je napisao David Lindsay-Abaire prema vlastitoj drami. Glazbu za film skladao je njujorški skladatelj Anton Sanko.

XS
SM
MD
LG