Linkovi

Film tjedna: "Country Strong"


Film tjedna: "Country Strong"
Film tjedna: "Country Strong"

Country glazba pruža okvir za novu ljubavnu dramu s Gwyneth Paltrow u ulozi nashvillske dive koja pokušava povratiti slavu nakon što joj je osobna tragedija omela karijeru

Country glazba pruža okvir za novu ljubavnu dramu s Gwyneth Paltrow u ulozi nashvillske dive koja pokušava povratiti slavu nakon što joj je osobna tragedija omela karijeru. Alan Silverman za nas je pogledao film „Country Strong.“

Kelly Canter je zvijezda s problemima. Nakon što je pijana pala na pozornici, pretrpjela je spontani pobačaj, što ju je odvelo u duboku depresiju i ovisnost o pilulama i alkoholu. Njezin suprug i menedžer James – koga glumi prava zvijezda countryja Tim McGraw – odlučan je oživjeti Kellynu karijeru, premda su tragični događaji nepopravljivo razbili njihov brak.

Gwyneth Paltrow kaže da ju je uloga skrhane dive podjednako i privukla i plašila: "Na početku sam se bojala uloge, jer je taj lik u toliko mnogo stvari drugačiji od mene i proživljava potpuno drugačije stvari. Jednostavno nisam znala kako da radim stvari koje ona radi, od sviranja gitare, pa do ovisnosti o tabletama i alkoholu. Za mene je to bila jako teška uloga … ni za jednu raniju se nisam toliko pripremala, nit bila tako nervozna kad smo počeli snimati."

Garret Hedlund – nedavno viđen u glavnoj ulozi u filmu "Tron: Legacy" – glumi Beaua, koji u Kellyn život ulazi kao član osoblja klinike za odvikavanje od droga i alkohola. Beau ima aspiracije da se i sam nađe na country sceni kao kant-autor, te u slobodno vrijeme svira i pjeva u lokalnom baru.

Leighton Meester – poznata po jednoj od vodećih uloga u televizijskoj hit seriji Gossip Girls – glumi Chiles, mladu pobjednicu natječaja ljepote koja idolizira Kelly i nada se da će jednog dana ići njenim stopama.

Jedini među interpretatorima glavnih uloga koji ima stvarno iskustvo s country glazbom je Tim McGraw, koji ne otpjeva ni jednu jedinu notu u ulozi Kellynog supruga i meneđera Jamesa. Kritičnog oka prema većini holivudskih filmova koji se bave svijetom glazbe, McGraw kaže da ga je pridobio pokušaj postizanja autentičnosti u filmu „Country Strong“: "To je film, dakle, ništa nije točno onako kao u stvarnosti, ali ono što je stvarno autentično je glazba u smislu u kojemu je vezana uz svaki lik. Čini mi se da često u takvim filmovima imate sjajnu glazbu, ali ili likovi nisu uvjerljivi ili priča nije dovoljno dobra, tako da jednostavno ne vjerujete da ti likovi mogu podržavati tako dobru glazbu. Naravno, ima i obratnih slučajeva. U ovom konkretnom slučaju imate odlične likove koji vas emocionalno angažiraju i zaista želite vidjeti što im se dogodi. A, imate i sjajnu glazbu koja podržava i priču i likove."

Teksašanka Shana Feste napisala je scenarij i režirala film „Country Strong.“ U izboru glumaca za glavne uloge kaže da se ponajviše vodila željom da oni zaista i mogu pjevati, a ne da treba nadosnimavati druge glasove. Tako i možemo čuti Gwyneth Paltrow u izvedbi naslovne pjesme filma.

XS
SM
MD
LG