Linkovi

Film "Grad" - novi uradak Bena Afflecka


Film "Grad" - novi uradak Bena Afflecka

Poput njegovog debitantskog redateljskog filma "Gone Baby Gone", iz 2007., i ova nova drama zbiva se u radničkom dijelu Bostona

Ben Affleck bavi se temom zločina i iskupljenja u svom drugom redateljskom ostvarenju. Poput njegovog debitantskog redateljskog filma "Gone Baby Gone", iz 2007., i ova nova drama zbiva se u radničkom dijelu Bostona. Affleck i glumi u filmu "The Town", uz Jeremyja Rennera, Jona Hamma i Rebeccu Hall.

Bostonska četvrt Charleston ogrezla je ranom američkom poviješću: tu je spomenik bitki za Bunker Hill, iz Revolucionarnog rata, odnosno borbe za neovisnost. Tu, na kamenim kockama opločenim ulicama, Paul Revere je počeo svoj slavni 'ponoćni put'. No, novija povijest 'Grada' - kako ga zovu žitelji - više je vezana uz ponoćne policijske akcije protiv organiziranog kriminala i pravu poplavu oružanih pljački.

Doug, vođa zloglasne bande napadača na banke, počinje se dvoumiti i premišljati kad njegov najnoviji poduhvat zapadne u neprilike i banda mora za taoca uzeti upraviteljicu banke, Claire. Oni ju puste neozlijeđenu, ali, pretvarajući se da hoće osigurati da ona ništa ne zna o njihovim pravim identitetima, on ju ponovno potraži i bolje ju upozna.

Naravno, on ne planira zaljubiti se u Claire, ali tako se dogodi i Doug odluči prekinuti život zločina i 'okrenuti novi list'. No, njegovi sudruzi nisu spremni na isto i, pod njihovim pritiskom, on odluči izvesti još samo jedan, posljednji napad.

Ben Affleck glumi Douga, a i režira film. Jon Hamm, zvijezda televizijske serije "Mad Men", glumi agenta FBI-ja odlučnog da uhvati Dougovu bandu. Pravi agenti FBI-ja u svoje su slobodno vrijeme pomagali Hammu u interpretaciji njegove uloge, a prikazi napada - koliko god izgledali nevjerojatni - uveliko se temelje na stvarnim policijskim opisima pljački. Scenarij je adaptiran prema knjizi "Princ lopova", Chucka Hogana.

XS
SM
MD
LG