Linkovi

Pet žrtava u pucnjavi u Filadelfiji


Pucnjava u Filadelfiji
Pucnjava u Filadelfiji

Pet osoba su ubijene, a dvije su ranjene u pucnjavi u ponedeljak uveče u Filadelfiji, a osumnjičeni je priveden, saopšteno je iz policije u tom gradu.

FILADELFIJA - Ubijeni su muškarci starosti od 16 do 59 godina, jedan od njih je tinejdžer. Ranjeno je dvoje djece starosti dvije i 13 godina, i oni su u stabilnom stanju.

Policijska komesarka Danijela Autlou rekla je na konferenciji za novinare da je napadač star oko 40 godina i da se vjeruje da nije imao nikakve veze sa žrtvama. Na sebi je imao pancir.

U vezi sa pucnjavom privedena je još jedna osoba.

Pucnjava se dogodila u nekoliko gradskih blokova u jugozapadnom naselju Kingsessing. Policajci su jurili osumnjičenog dok je nastavio da puca, a on je uhapšen u jednoj uličici nakon što se predao, rekla je policijski komesar Danielle Outlaw na konferenciji za novinare.

Na mjestu događaja pronađena su tri pištolja, uključujući pušku i pištolj koji su pripadali osumnjičenom, rekla je ona na konferenciji.

Nisu poznati drugi detalji napada koji se dogodio u noći velikog praznika, 4. jula, u jugozapadnom dijelu Filadelfije.

Do pucnjave je došlo dan nakon što su dvije osobe ubijene, a 28 povrijeđeno, od kojih su polovina djeca, u pucnjavi u Baltimoru, u Merilendu.

Policija je saopštila da i dalje traga za više osumnjičenih za tu pucnjavu.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

  • 16x9 Image

    ASSOCIATED PRESS (AP)

    Associated Press (AP) je neprofitna nezavisna globalna novinska organizacija sa uredima u preko 100 zemalja. Osnovana 1846. godine,  licencira svoje činjenično izvještavanje medijima širom svijeta.

XS
SM
MD
LG