Linkovi

FBI agenti u raciji ubili čovjeka koji je prijetio Bidenu


Arhiva: Agent FBI-a (FOTO: AP/John Minchillo)
Arhiva: Agent FBI-a (FOTO: AP/John Minchillo)

Agenti Federalnog istražnog biroa (FBI) ubili su čoveka optuženog da je prijetio predsjedniku SAD Joe Bidenu, uoči njegovog dolaska u saveznu državu Jutu.

Specijalni agenti su pokušali da uruče nalog Kregu Delijuvu Robertsonu u domu u mjestu Provo, južno od Solt Lejk Sitija, kada je došlo do pucnjave oko 6.15 ujutru, navodi se u saopštenju FBI-a.

Robertson je u ponedeljak na društvenim mrežama objavio da je čuo kako Biden dolazi u Jutu i da planira da obuče kamuflažnu uniformu i "očisti prašinu sa snajperske puške kalibra 24 milimetra".

U objavi je nagoviješteno da on zaista posjeduje snajper dugog dometa i brojna druga oružja, kao i kamuflažnu opremu, navodi se u sudskim dokumentima.

Robertson je takođe pomenuo „ubistvo predsjednika“ i uputio prijetnje okružnom tužiocu Menhetna Alvinu Bregu, američkom sekretaru za pravosuđe Meriku Garlandu i državnoj tužiteljki Njujorka Leticiji Džejms.

„Pravo je vrijeme za jedan ili dva atentata na predsjednika. Prvo Džo pa Kamala (potpredsjednica SAD)!!!”, tvrde nadležni da je Robertson napisao u objavi na Facebooku u septembru 2022. koja je uključena u podneske.
Robertsonov advokat nije odmah naveden u sudskim dokumentima. Nisu odmah objavljeni ni dalji detalji o pucnjavi, koju istražuje FBI.
Biden se trenutno nalazi na proputovanju na zapadu SAD.
On je srijedu bio u Novom Meksiku, gdje je govorio u fabrici koja će proizvoditi vjetrogenerator.
Očekuje se da će u četvrtak posetiti bolnicu za veterane kako bi razgovarao o zakonu kojim se proširuju beneficije za tu grupu stanovništva.
  • 16x9 Image

    ASSOCIATED PRESS (AP)

    Associated Press (AP) je neprofitna nezavisna globalna novinska organizacija sa uredima u preko 100 zemalja. Osnovana 1846. godine,  licencira svoje činjenično izvještavanje medijima širom svijeta.

XS
SM
MD
LG