Linkovi

FBI pretresao kuću bivšeg direktora Trumpovog izbornog štaba


Paul Manafort
Paul Manafort

Agenti Federalnog istražnog biroa (FBI) pretresli su kuću bivšeg direktora izbornog štaba predsjednika Donalda Trumpa krajem prošlog mjeseca, u okviru istrage o miješanju Rusije u prošlogodišnje predsjedničke izbore u Sjedinjenim Američkim Državama.

Pretres kuće Paula Manaforta, dugogodišnjeg republikanskog političkog operativca, koji ima duboke finansijske veze sa Rusijom i Ukrajinom, dogodio se u okolini Washingtona i to bez upozorenja.

Manafortovi saradnici potvrdili su da su agenti FBI izvršili pretres 26. jula i da su tom prilikom izuzeli dokumente i drugi materijal.

Pretres se dogodio samo nekoliko sati pošto je Manafort dobrovoljno svjedočio pred senatskim odborom za obavještajna pitanja, jednim od nekoliko kongresnih odbora koji istražuju mogući dosluh zvaničnika Trumpovog izbornog štaba sa ruskim zvaničnicima, kako bi mu pomogli da pobijedi na novembarskim predsedničkim izborima.

Pretres je sproveden u okviru krivične istrage, kojom rukovodi specijalni istražitelj Robert Mueller.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG