Linkovi

Fauci: Svi u Americi od sredine aprila trebali bi imati pristup vakcini


Dr. Anthony Fauci
Dr. Anthony Fauci

Vodeći američki stručnjak za zarazne bolesti doktor Anthony Fauci rekao je u četvrtak da bi od aprila građani u Sjedinjenim Državama, oni koji to žele, trebali imati mogućnost da prime vakcinu protiv koronavirusa.

U intervjuu za NBC-jev jutarnji televizijski program "Today", Fauci, koji je ujedno i glavni medicinski savjetnik predsjednika Joea Bidena, je rekao da projekcije ukazuju na to da su glavne prioritetne skupine, poput američkih frontalnih radnika i starijih osoba, trebale dobiti vakcinu do aprila.

Nakon toga, kako je rekao Fauci, svako ko u Sjedinjenim Državama želi vakcinu protiv koronavirusa trebao bi imati tu mogućnost.

Anketa Associated Press-a - NORC-ovog Centra za javne poslove objavljena kasno u srijedu ukazuje na to da se 67 posto američkih građana planira vakcinisati, a otprilike jedna trećina kaže vjerojatno ili vjerojatno neće.

Oni koji sumnjaju rekli su da im je sigurnost vakcine najvažnija briga.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG