Linkovi

Fauči: Pokretanje privrede u nekim dijelovima SAD u maju


Direktor Nacionalnog instituta za alergije i infektivne bolesti Entoni Fauči (Foto: Rojters)
Direktor Nacionalnog instituta za alergije i infektivne bolesti Entoni Fauči (Foto: Rojters)

Direktor Nacionalnog instituta za alergije i infektivne bolesti Entoni Fauči izjavio je da bi privreda u nekim dijelovima Sjedinjenih Država mogla da se pokrene najranije sljedećeg mjeseca.

On dodaje da ne postoji prekidač kojim se može sve vratiti na staro i da će se mjere za sprječavanje širenja koronavirusa ukidati postepeno. Takođe, on je u emisiji "State of the Union" na CNN rekao da će ukidanje mjera zavisiti od toga toga koliko je koja regija pogođena zarazom.

Mjere socijalnog distanciranja koje je preporučio predsjednik SAD Donald Tramp na snazi su do 30. aprila. Tramp želi da se privreda pokrene, pošto stoji zbog preporuke Amerikancima da ostanu kod kuće, da bi sprječili širenje koronavirusa.

Fauči je takođe naveo da ne može da garantuje da će biti bezbjedno da ljudi lično izađu na glasanje na predsjedničkim izborima u novembru i da nije siguran da će se glasanje odvijati standardno, kao do sad.

Dodao je da ne želi da bude pesimističan, ali da se boji novog talasa zaraze krajem jeseni i početkom zime.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG