Linkovi

Family Fugue - novi zajednički album Johna i Buckyja Pizzarellija


Family Fugue - novi zajednički album Johna i Buckyja Pizzarellija
Family Fugue - novi zajednički album Johna i Buckyja Pizzarellija

Ovo je Johnu i Buckyju deseti po redu zajednički album

Glazbeni utjecaji Johna Pizzarellija sežu od Nat King Colea do Beatlesa, no njegova najsnažnija inspiracija bio je njegov otac Bucky Pizzarelli. John je jednom prilikom rekao da je općenita ljubav prema glazbi koju gaji njegov otac u njemu potakla štovanje svega što ima, upravo zbog toga što to sve otac toliko voli. John i Bucky dijele tu ljubav, kao i odlične solo izvedbe na gitari, na njihovom novom zajedničkom uratku “Family Fugue”. Ovi majstori Velike američke pjesmarice sviraju standarde poput “All The Things You Are”. Zajedničko štovanje najbolje opisuje ovu suradnju oca i sina, u klasiku Hoagyja Carmichaela, “Stardust”.

Godinama je specifični ritam Buckyju donosio mnoge angažmane, televizijske nastupe, svjetske turneje, kao i skladanje glazbe za promidžbene programe. Mnogi su se glazbenici okupljali u domu Pizzarellija u saveznoj državi New Yersey, kako bi razmjenjivali priče i svirali. Naravno, John i njegova braća i sestre nastupali su na festivalima, pjevali, svirali instrumente do kasno u noć u svom domu.

John je naučio svirati bendžo, a kasnije i gitaru, trubu, a okušao se I kao vokalist. Budući da je veliki obožavatelj Jamesa Taylora i Billy Joela, pjevao je pop skladbe u restoranima i kafićima. Prvi je put nastupio s ocem kada mu je bilo 20 godina, a u 23-oj snimio je svoj prvi singl “I’m Hip, Please Don’t Tell My Father”.

Ovo je Johnu i Buckyiju deseti po redu zajednički album. Na ovogodišnjem Monterey Jazz Festivalu, ove će im se godine pridružiti i Johnov brat Martin na bas gitari, i njegova supruga Jessica Molaskey, kao vokalistica, a svi će zajedno nastupiti pod imenom “First Family of Cool”.

XS
SM
MD
LG