Linkovi

Facebook počinje da ograničava reklame koje ciljaju tinejdžere


Arhiva - Logo Facebooka vidi se na ekranu na Iphonea.
Arhiva - Logo Facebooka vidi se na ekranu na Iphonea.

Facebook je saopštio da više neće dozvoliti oglašivačima da ciljaju one od 18 godina i mlađe na osnovu njihovih interesa i aktivnosti na drugim web lokacijama.

Nova politika, koja se također odnosi na Instagram i Facenook messenger, i dalje dozvoljava ciljanje tinejdžera, ali samo na osnovu starosti, pola i lokacije.

Starosne granice mogu se razlikovati u zavisnosti od zemlje, a Facebook kaže da će nova politika početi za nekoliko nedjelja.

"Već dajemo ljudima načine da nam kažu da radije ne bi vidjeli oglase na osnovu svojih interesa ili na osnovu svojih aktivnosti na drugim web lokacijama i u aplikacijama, na primjer putem kontrola u našim podešavanjima oglasa", kaže se u saopštenju Facebooka u kom se najavljuje nova politika. "Ali od zagovornika mladih čuli smo da mladi ljudi možda nisu dobro pripremljeni za donošenje ovakvih odluka. Slažemo se s njima, zbog čega zauzimamo oprezniji način kako oglašavači mogu da dođu do mladih putem oglasa."

Iako bi nova politika mogla biti uspjeh za grupe za zagovaranje koje su rekle da ciljanje tinejdžera predstavlja potencijalnu opasnost, Facebook je saopštio da se nastavlja sa planom za stvaranje Instagrama za djecu.

Državni tužioci iz 40 država zatražili su od Facebooka da odbaci tu ideju.

Facebook kaže da bi ideja ponudila roditeljima veću mogućnost kontrole nad svojom djecom.

Neke informacije u ovom izveštaju potiču od Reutersa.
  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG