Linkovi

Facebook u Evropi lansira servis za upoznavanje


Kompanija Facebook saopštila je u srijedu da je lansirala svoj servis za upoznavanje Facebook Dating u 32 evropske zemlje, nakon što je start bio odložen ranije ove godine zbog regulatornih zabrinutosti.

Kompanija u čijem je vlasništvu ta društvena mreža odložila je Facebook Dating u Evropi u fenbruaru nakon što je irski Komesar za zaštitu podataka (DPC), glavni regulator u Evropskoj uniji za veći broj najvećih svjetskih tehnoloških firmu, uključujući i Facebook.

DPC je saopštio da je obaviješten o datumu lansiranja 13. februara tek 3. februara i da je veoma zabrinut zbog davanja tako kratkog roka.

Takođe je saopštio da mu nije data dokumentacija u vezi sa procjenama uticaja na zaštitu podataka ili procesima donošenja odluka koje je preduzeo Facebook.

Facebook Dating, izdvojeni prostor za prijavu u Facebook aplikaciju, pokrenut je u Sjedinjenim Državama u septembru prošle godine. Trenutno je dostupan u 20 drugih zemalja.

U objavi na blogu u srijedu, Kate Orseth, menadžerica proizvoda Facebook Dating, rekla je da korisnici mogu da se odluče da naprave profil za upoznavanje i da ga mogu izbrisati u bilo kom trenutku bez brisanja svog Facebook naloga.

Imena i uzrasti korisnika na njihovim profilima za upoznavanje preuzimaće se sa njihovih Facebook naloga i ne mogu se uređivati u usluzi za upoznavanje, rekla je Orseht, dodajući da se prezimena korisnika neće prikazivati i da oni mogu da biraju da li će dijeliti druge lične podatke informacije na svojim profilima.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG