Linkovi

UEFA ima plan za premještanje završnice EP iz Londona


Navijači Portugala tokom utakmice Portugal-Mađarska na Puskas Areni, Budimpešta, 15. juni 2021.
Navijači Portugala tokom utakmice Portugal-Mađarska na Puskas Areni, Budimpešta, 15. juni 2021.

Evropska fudbalska unija (UEFA) pregovara s britanskom vladom o dozvoli stranim navijačima da dođu u London na utakmice u kasnijoj fazi Evropskog prvenstva kako bi izbjegla premještanje tih mečeva sa Wembleyja.

Organizatori takmičenja imaju plan koji uključuje i premještanje polufinala i finala u Budimpeštu, ako se ne postigne dogovor s vlastima u Londonu o izuzeću navijača od karantina.

"Uvijek postoji plan za nepredviđene slučajeve, ali uvjereni smo da će se posljednja nedjelja turnira održati u Londonu", navela je UEFA.

Navijači iz svih zemalja učesnica Evropskog prvenstva trenutno moraju da provedu najmanje pet dana u karantinu po dolasku u Britaniju.

Polufinala i finale Evropskog prvenstva trebalo bi da se odigraju 6. i 7, odnosno 11. jula na Wembleyju.

Zbog porasta broja slučajeva korona virusa, planovi za ukidanje dodatnih ograničenja u Engleskoj pauzirani su do 19. jula.

UEFA je, međutim, obezbjedila povećanje broja navijača na Wembleyju sa oko 22.000 na 40.000 za jednu utakmicu osmine finala, polufinala i finale.

"UEFA je oduševljena što će kapacitet na Wembleyju porasti na najmanje 50 odsto za mečeve nokaut faze", navodi se u saopštenju UEFA-e.

"Trenutno razgovaramo s lokalnim vlastima kako bismo pokušali da omogućimo stranim navijačima da prisustvuju utakmicama, uz strogo testiranje i koncept 'balona' što bi značilo da će njihov boravak u Velikoj Britaniji biti kraći od 24 sata i da će njihovo kretanje biti ograničeno samo na odobren prevoz i mjesto održavanja utakmica", dodala je UEFA.

Evropska kuća fudbala je već zatražila da se nekim emiterima i predstavnicima sponzora dozvoli da prisustvuju utakmicama.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG