Linkovi

EU će ovog ljeta dozvoliti posjete vakcinisanih Amerikanaca


Zrakoplov Air Francea Airbus A350 slijeće u zračnu luku Charles-de-Gaulle u Roissyju, blizu Pariza, 2. travnja 2021. godine.
Zrakoplov Air Francea Airbus A350 slijeće u zračnu luku Charles-de-Gaulle u Roissyju, blizu Pariza, 2. travnja 2021. godine.

Najviši dužnosnica Europske unije rekla je u nedjelju da bi Amerikanci koji su cijepljeni protiv COVID-19 trebali moći putovati u Europu do ljeta, što je ublažavanje postojećih ograničenja putovanja.

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen rekla je za New York Times da će 27 članica unije bezuvjetno prihvatiti sve one koji su cijepljeni cjepivima koje je odobrila Europska agencija za lijekove. Agencija je odobrila tri cjepiva koja se koriste u Sjedinjenim Državama.

"Amerikanci, koliko vidim, koriste cjepiva koja je odobrila Europska agencija za lijekove", rekao je von der Leyen. "To će omogućiti slobodno kretanje i putovanje u Europsku uniju."

Nije rekla kada bi se putovanja mogla nastaviti. EU je uglavnom zaustavila neesencijalna putovanja prije više od godinu dana.

Zemlje Europske unije dogovorile su se ovog mjeseca da će objaviti putovnice za COVID-19 koje će omogućiti ljudima koji su cijepljeni protiv bolesti, izliječeni od infekcije ili negativnog testa da lakše putuju.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG