Linkovi

EU traži od Irana da prestane ometati satelitske signale


EU traži od Irana da prestane ometati satelitske signale

Iran elektronski ometa signale britanskog BBC-a, njemačke postaje Deutsche Welle i francuske satelitske kompanije Eutelsat kako bi prekidao radijske i televizijske programe, kao i signale perzijskog programa Glasa Amerike

Europska unija pozvala je Iran da prestane s elektronskim ometanjem međunarodnih satelitskih signala kojima se emitiraju radijski i televizijski programa i da prestane s provođenjem cenzure internetskih sadržaja. Ministri vanjskih poslova unije u priopćenju objavljenom danas kažu da bi Iran morao prestati s elektronskim ometanjem odmah. Ministri također poručuju da su spremni na poduzimanje akcije kako bi se okončala ova – kako kažu – "neprihvatljiva situacija".

Iran elektronski ometa signale britanskog BBC-a, njemačke postaje Deutsche Welle i francuske satelitske kompanije Eutelsat kako bi prekidao radijske i televizijske programe. Teheran je također ometao signale perzijskog programa Glasa Amerike. Američki su dužnosnici priopćili da je Iran sprečavao svoje stanovništvo da sluša ili gleda izvješća o protuvladinim prosvjedima koji su počeli nakon spornog ponovnog izbora predsjednika Mahmuda Ahmedinedžada prošle godine.

XS
SM
MD
LG