Linkovi

EU traži od Irana da prestane ometati satelitske signale


EU traži od Irana da prestane ometati satelitske signale
EU traži od Irana da prestane ometati satelitske signale

Iran elektronski ometa signale britanskog BBC-a, njemačke postaje Deutsche Welle i francuske satelitske kompanije Eutelsat kako bi prekidao radijske i televizijske programe, kao i signale perzijskog programa Glasa Amerike

Europska unija pozvala je Iran da prestane s elektronskim ometanjem međunarodnih satelitskih signala kojima se emitiraju radijski i televizijski programa i da prestane s provođenjem cenzure internetskih sadržaja. Ministri vanjskih poslova unije u priopćenju objavljenom danas kažu da bi Iran morao prestati s elektronskim ometanjem odmah. Ministri također poručuju da su spremni na poduzimanje akcije kako bi se okončala ova – kako kažu – "neprihvatljiva situacija".

Iran elektronski ometa signale britanskog BBC-a, njemačke postaje Deutsche Welle i francuske satelitske kompanije Eutelsat kako bi prekidao radijske i televizijske programe. Teheran je također ometao signale perzijskog programa Glasa Amerike. Američki su dužnosnici priopćili da je Iran sprečavao svoje stanovništvo da sluša ili gleda izvješća o protuvladinim prosvjedima koji su počeli nakon spornog ponovnog izbora predsjednika Mahmuda Ahmedinedžada prošle godine.

XS
SM
MD
LG