Linkovi

Erdoan: Nema prihvatljivog plana za bezbjednosnu zonu u Siriji


Turkey's forces' tanks and vehicles hold positions close to the border with Syria, near the town of Reyhanli, Oct. 9, 2017.
Turkey's forces' tanks and vehicles hold positions close to the border with Syria, near the town of Reyhanli, Oct. 9, 2017.

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan izjavio je da još nije vidio prihvatljiv plan za formiranje bezbjednosne zone u sjeveroistočnoj Siriji, tri sedmice nakon što je predsjednik SAD-a Donald Trump predložio njeno formiranje.

On je tokom parlamentarnog sastanka Stranke pravde i razvoja rekao da još nije konkretno predstavljen zadovoljavajući plan.

"Mi smo, naravno, privrženi našim sporazumima, naše obećanje je obećanje. Ali naše strpljenje nije bezgranično", istakao je Erdoan.

Erdoan je naglasio da će se vrijeme čekanja završiti ukoliko "teroristi" ne budu sklonjeni iz sirijskog grada Manbidža u narednih nekoliko sedmica.

Turska želi da se bezbjednosna zona očisti od kurdske "Narodne zaštitne jedinice", koju u Siriji podržavaju Sjedinjene Države i koju Ankara smatra terorističkom organizacijom.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG