Linkovi

Najviše Emmyja serijama "Nasljednici", "Nadzirači" i komediji "Schitt's Creek"


Ekipa serije "Schitt's Creek" na prošlogodišnjoj dodjeli Emmy nagrada u Los Angelesu.
Ekipa serije "Schitt's Creek" na prošlogodišnjoj dodjeli Emmy nagrada u Los Angelesu.

Komedija "Schitt's Creek", medijska porodična saga "Nasljednici" i distopijska drama "Nadzirači" dominirali su na dodjeli Emmy nagrada u nedjelju.

Dodjelu zbog pandemije većina slavnih ličnosti je pratila ceremoniju sa svojih kauča ili iz dvorišta svojih kuća, a dok su neki nosili elegantnu odjeću, drugi su bili obučeni u pidžame.

Voditelj Jimmy Kimmel​ pozdravio je gledaoce riječima: "Dobrodošli na dodjelu PandEmija!", a veče su obilježile brojne šale i skečevi na račun života u karantinu.

Serija "Nasljednici" mreže HBO, satirična priča o nesložnoj porodici jednog medijskog mogula, proglašena je za najbolju dramsku seriju a Jeremy Stronga​ je osvojio Emmyja za najboljeg glumca za ulogu Kendalla Royja problematičnog starijeg sina. "Nasljednici" su takođe osvojili Emmyje za scenario i režiju.

Najveći šok večeri dogodio se kada je bivša zvijezda kanala Disney, 24-godišnja Zendaya, proglašena za najbolju glumicu u drami "Euforija", za ulogu tinejdžerke, zavisnice od droge, i pobijedila favorite Lauru Linney iz serije "Ozark" i Jennifer Aniston iz serije "Jutarnji program".

“Schitt's Creek," neočekivani hit male TV mreže PoP, o bogatoj porodici primoranoj da živi u jednom propalom motelu, osvojila je sedam Emmyja, uključujući nagradu za najbolju komediju i glumačke nagrade kanadskim zvijezdama Catherine O'Hara, Eugene Levy, Daniel Levy i Annie Murphy.

To je prvi put u 72 godine historije Emmyja da je jedna komedija osvojila svih sedam nagrada u istoj godini, kažu organizatori.

Serija o alternativnoj realnosti "Nadzirači", kanala HBO, koja se u velikoj mjeri bavi temom rase, dobila je nagradu za najbolju seriju ograničenog trajanja, dok je glumica Regina King dobila Emmyja za ulogu policijske detektivke, a Yahya Abdul-Mateen​ osvojio nagradu za najbolju epizodnu mušku ulogu. "Nadzirači" su takođe osvojili nagradu za scenario.

Kreator serije Damon Lindelof posvetio je Emmyje žrtvama i preživjelima masakra u crnačkoj zajednici u Tulsi u Oklahomi, što je događaj koji je djelimično inspirisao seriju.

Pandemija koronavirusa značila je da nije bilo crvenog tepiha niti fizičkog prisustva publike ceremoniji koju je uživo prenosila televizija ABC. Umjesto toga, producenti su poslali pribor sa kamerama i mikrofonima svim nominovanima, rasutim na 125 mjesta širom svijeta, koji su izabrali kako i da li žele da se vide na ekranu.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG