Linkovi

Elon Musk prijeti da će odustati od kupovine Twittera


ARHIVA - Profil Elona Muska na Twitteru.
ARHIVA - Profil Elona Muska na Twitteru.

Elon Musk je optužio Twitter da se "aktivno odupire i osujećuje ga u pokušajima da ostvari svoje pravo na informacije", dok pokušava da dobije podatke o lažnim nalozima na platformi.

Musk, osnivač kompanije Tesla, u ponedeljak je uputio pismo Twitteru u kome upozorava da će odustati od dogovora o preuzimanju kompanije, vrijednog 44 milijarde dolara, ukoliko mu Twitter ne dostavi informacije koje traži. Musk je, dalje, optužio kompaniju za "jasno i materijalno kršenje" obaveze da dostavi podatke.

"Musk vjeruje da Twitter transparentno odbija da se povinuje svojim obavezama u skladu sa ugovorom o spajanju kompanija, što izaziva sumnju da kompanija uskraćuje tražene podatke iz straha od toga šta bi Muskova sopstvena analiza podataka mogla da otkrije", navodi se u pismu.

Elon Musk želi da procijeni koliko je lažnih naloga među 229 miliona naloga na Twitteru. Direktor kompanije Parag Agraval je rekao da Twitterove analize dosljedno pokazuju da je manje od 5% naloga lažno. Mask, međutim, to osporava a u maju je tvitovao da 20% ili više naloga na platformi ne pripada stvarnim osobama.

"Twitter je, zapravo, odbio da pruži informacije koje je gospodin Musk u više navrata tražio od 9. maja 2022, da bi ubrzao svoju procjenu lažnih i "spam" naloga na platformi kompanije. Twitterova najnovija ponuda da jednostavno dostavi dodatne detalje o metodologijama testiranja same te kompanije, bilo kroz pisani materijal ili verbalna objašnjenja, je ravna odbijanju zahtjeva gospodina Muska da mu se dostave podaci", konstatuje se u pismu.

Društvena mreža nije komentarisala Muskovo pismo, a vrijednost dionica Twittera je na početku rada berze u ponedeljak opala više od 5 odsto.

U izvještaju su korišteni i podaci agencija Reuters i AP.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG