Linkovi

Umrla Elizabeth Taylor


Elizabeth Taylor tijekom snjimanja filma "Cleopatra," Rim, 8. maja,1962. - AP
Elizabeth Taylor tijekom snjimanja filma "Cleopatra," Rim, 8. maja,1962. - AP

Slavna filmska diva ljubičastih očiju je umrla u losandjeleskoj bolnici i okružena djecom i unucima, u 79-oj godini života

Legenadarna holivudska filmska diva Elizabeth Taylor je umrla u 79-oj godini života.

U saopćenju koje je izdala porodica Elizabeth Taylor, se kaže da je slavna glumica umrla sinoć, mirno, u bolnici u kojoj je provela posljednjih mjesec dana, okružena svojom djecom.
Počevši od 12 godine života, kada je zaigrala u dječijem filmu National Velvet, put prelijepe Elizabeth Taylor ka enormnoj slavi je bio brz i buran. Treba li podsjećati na njene legendarne uloge u filmovima kao što su Cleopatra , Mačka na usijanom limenom krovu, Iznenada prošlog ljeta, i Tko se boji Virginije Woolf, za koji je dobila Oscara, kao i za film Butterfield 8.

Taylorova je patila od srčane bolesti, i posljednjih nekoliko nedjelja je provela u bolnici u Los Angelesu.

Kasnijih godina svog života Elizabeth Taylor je bila posvećena borbi protiv AIDS-a, na što ju je inspirirala smrt kolege i dobrog prijatelja Rock Hudsona. Elizabeth Taylor je osnovala i Fondaciju u cilju borbe protiv AIDS-a.Za taj rad je Taylorova dobila specijalnog Oscara 1993. godine.

Često je Elizabeth Taylor nazivana najljepšom ženom na svijetu, Osim brojnih filmskih drama u kojima je glumila, i njen osobni život je bio vrlo uzburkan: udavala se 8 puta, od toga dva puta za najveću ljubav svog života, glumca Richarda Burtona.

Elizabeth Taylor je bila i veliki prijatelj s pop zvijezdom Michael Jacksonom, sve do njegovog skandala s navodnim seksualnim iskorištavanjima djece. Posljednjih desetak godina života Taylorova je bila široko priznata kao humanitarni djelatnik, a dobila je Legiju Časti 1987. godine, te kao rodjena Londondjanka i titulu Dame, ekvivalent titule Sir-a u Britaniji, koju joj je dodijela kraljica Elizabeth 2.

XS
SM
MD
LG