Linkovi

Life At Best - novi album sastava Eli Young Band


Life At Best - novi album sastava Eli Young Band
Life At Best - novi album sastava Eli Young Band

Album “Life At Best,” tvrdi Mike Eli, njihov je najautobiografskiji do sada

Country sastav Eli Young Band izdao je cetvrti studijski album, autobiografski “Life At Best.” Jedna skladba s tog albuma, singl pod naslovom “Crazy Girl,” njihov je najveci hit do sada, popela se medju prvih 20 na ljestvicama.

Pjevač Eli Young Banda Mike Eli kaže da je to prvi put da jedna pjesma nosi cijeli album. “Crazy Girl” je nas najveci hit do sada, sudeci po prodaji i po reakcijama, starih i novih fanova. ‘Nikad to jos nismo dozivjeli. Nase iskustvo zadnjih sest mjeseci je fantasticno’ – kaže Mike Eli. Pjesma je prva tog sastava prodana u vise od 500 000 primjeraka. Glazbeni video na YouTube ima preko dva milijuna hitova: "Imali smo izvjesnog uspjeha sa pjesmama “Always a Love Song”, “When It Rains” i “Guinevere, ali ova je posebna, narocito kad je sviramo na koncertima. Publika je doista dobro prima, radja se jedna posebna veza", kaže nam bubnjar Chris Thompson.

Clanovi benda upoznali su se 1998., na sveučilištu North Texas State, a svirati su poceli 2000. godine. Ubrzo su stekli naklonost publike diljem Texasa i ona kontinuirano raste. Album “Life At Best,” kaze Mike Eli, njihov je najautobiografskiji do sada": "Imali smo na biranje nekih 40, 50 pjesama, neke smo mi napisali, druge napisali u suradnji s drugima, izvan benda, kao sto je slucaj sa “Crazy Girl.” Imali smo doista veliki broj pjesama na raspolaganju za uvrstavanje na ovaj album. Neke smo mi napisali jos prije sedam godina, a neke pred samo snimanje. Cetrnaest pjesama albuma na neki nacin rezimira 10 godina nase zajednicke karijere".

U prvoj – “Even If It Breaks Your Heart” – i u onoj pod naslovom “Fight,” Eli Young Band pjeva o svojim pocecima, sporom usponu ka uspjehu. Basist Jon Jones kaze da je zahvalan za cijeli trnoviti put jer on ih je, kao sastav, ucinio jacima: "Put nije bio ni lak ni brz. Bilo je to sporo napredovanje. Nismo imali nekakvih ozbiljnih padova, ali napredovali smo korak po korak. U zadnje vrijeme, ti su koraci postali malo duzi i malo veci. Tako nekako smo se i nadali. Ne mogu reci da je islo glatko, ali svi se slazemo u tome da je bilo vrijedno. Stvarno uzivamo u svemu sto smo postigli jer morali smo se za to dobro naraditi i potruditi".

Eli za clanove svog benda kaze da su vjecni optimisti. Cak i u tuznim pjesmama uvijek nalaze nesto pozitivno. Jones taj pozitivizam pripisuje cinjenici da su clanovi medjusobno cvrsto povezani i jedan drugome daju podrsku: "Nas cetvorica zajedno smo vec 10 godina. U prvom smo redu prijatelji koji se doista dobro slazu. Svi smo od nasih obitelji dobijali podrsku za ono sto radimo, a to je jako, jako vazno. Dvojica smo ozenjeni, druga dvojica se zene uskoro. Svi smo dobili snazne temelje u nasim domovima, obiteljima. Jedino sto vise nismo doma bas cesto, a tako ce biti i u buducnosti. Lako je biti optimist kad sve kod kuce ide dobro".

XS
SM
MD
LG