Linkovi

Eksplozija u Kabulu: Najmanje 15 poginulih


Medicinskog osoblje stoji na ulazu u bolnicu kako bi primili žrtve eksplozija u Kabulu 2. novembra 2021.
Medicinskog osoblje stoji na ulazu u bolnicu kako bi primili žrtve eksplozija u Kabulu 2. novembra 2021.

Najmanje 19 osoba je poginulo i više desetina je povrijeđeno u eksploziji kod vojne bolnice u centru Kabula 2. novembra, izjavio je zvaničnik afganistanskog Ministarstva zdravlja agenciji France-Presse (AFP).

"Devetnaest tijela i oko 50 ranjenih su prebačeni u bolnicu u Kabulu", rekao je zvaničnik Ministarstva zdravlja koji je tražio da ostane anoniman.

Agencija Reuters je objavila da je nastradalo 15, a ranjeno 34 ljudi, pozivajući se na zvaničnike talibana.

Eksplozija je odjeknula na ulazu u vojnu bolnicu Mohamed Daud Kan, specijalne snage su na terenu, objavio je na društvenoj mreži Twitter portparol talibanskog Ministarstva unutrašnjih poslova Saed Hosti i naveo da će više detalja biti poznato kasnije.

Očevici su rekli da su dvije eksplozije odjeknule nedaleko od bolnice Mohamed Daud Kan.

Prva eksplozija je odjeknula kod kontrolnog punkta na ulazu, a druga nekoliko minuta kasnije nedaleko odatle, navodi agencija AFP pozivajući se na izvore.

Očevici su rekli i da je između dvije eksplozije bilo pucnjave.

Za sada još niko nije preuzeo odgovornost, međutim, zvanična novinska agencija Bakhtar citirala je svjedoke koji su rekli da je određeni broj boraca Islamske države ušao u bolnicu i sukobio se sa snagama sigurnosti.

Eksplozija u Kabulu posljednja je u nizu napada i ubistava otkako su talibani u augustu preuzeli vlast i otkad su se međunarodne snage povukle.

Kako piše Reuters, napadi potkopavaju njihovu tvrdnju da su obnovili sigurnost u Afganistanu nakon decenija rata.

XS
SM
MD
LG