Linkovi

Ekonomski efekt poremećaja u europskom avioprijevozu veći od onog nakon terorističkih napada na SAD 2001


Njemačke vlasti dopustile Lufthansi da vrati kući 50 velikih zrakoplova koji se nalaze na destinacijama u istočnoj Aziji, Africi i Sjevernoj Americi - vjeruje se da će se time prevesti oko 15 tisuća putnika

Njemačke vlasti dopustile su Lufthansi da vrati kući 50 velikih zrakoplova koji se nalaze na destinacijama u istočnoj Aziji, Africi i Sjevernoj Americi. Vjeruje se da će se time prevesti oko 15 tisuća putnika. Lufthansa je priopćila da će letovi stići na aerodrome u Dusseldorfu, Frankfurtu i Munchen. Glasnogovornik ovog avioprijevoznika izjavio je za Associated Press da će zrakoplovi letjeti po tzv. pravilima za vizualne letove.

Ova odluka da se ublaži zabrana letova koja je na snazi u Europi dolazi u vrijeme kad europske zrakoplovne kompanije traže da se nastavi s letovima koji su prošli tjedan prekinuti zbog ogromne količine vulkanskog pepela koji je zatrpao europski zračni prostor. Danas je šef Međunarodne udruge za zrakoplovni transport Giovanni Bisignani izjavio da će ekonomski efekt ovog prekidanja zračnog prometa za avioindustriju biti veći od onog nakon terorističkih napada na Sjedinjene Države 11. rujna.

XS
SM
MD
LG