Linkovi

Ekipa Sky Newsa upala u zasjedu, ranjen novinar


Mjesto gde je napadnuta ekipa britanskog Sky Newsa (screenshot)
Mjesto gde je napadnuta ekipa britanskog Sky Newsa (screenshot)

Ekipa britanske televizije Sky News upala je u zasjedu u Ukrajini. Novinar Stjuart Remzi je ranjen, a snimatelju Ričiju Mokleru su se dva metka odbila o pancir, javlja britanska medijska kuća.

U tekstu su opisali kako su se iz Kijeva uputili ka gradu Buča, udaljenom 30km, ali su putovali satima zbog kontrolnih punkotva i preusmjeravanja. Na kraju im je ukrajinska vojska rekla da moraju da se vrate nazad.

U povratku ka Kijevu, kako se navodi u tekstu, putevi kojim su se kretali više nisu bili bezbjedni i odjednom je iz zasjede pucano na njihov automobil.

UPOZORENJE: Snimak je uznemirujući

Britanska ekipa navodi kako su u prvi mah pomislili da je riječ o ukrajinskoj vojsci sa nekog od kontrolnih punktova, pa su počeli da viču da su novinari, ali se pucnjava nastavila.

Automobil im je, kako se navodi, izrešetan, a svih pet članova ekipe uspjelo je da pobjegne u obližnju fabriku gde su se sakrili.

Od ukrajinske vojske saznali su da su na njih pucale ruske snage.

Sem novinara, niko drugi nije ranjen. Svi su nosili pancire i šljemove.

Ekipu je sutradan ujutru iz skladišta pokupila ukrajinska policija koja ih je vratila nazad u Kijev.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG