Linkovi

Podignuta optužnica protiv bivšeg predsjedničkog kandidata Johna Edwardsa

  • Vijesti Amerike

Podignuta optužnica protiv bivšeg predsjedničkog kandidata Johna Edwardsa

Prema optužnici, 2008. godine kampanja Johna Edwardsa dala je stotine tisuća dolara njegovoj ljubavnici Rielle Hunter s kojom ima dijete

Bivši senator i bivši kandidat za predsjedničku nominaciju Demokratske stranke John Edwards optužen je od strane savezne porote u Sjevernoj Karolini za ilegalno korištenje donacija njegovoj kampanji kako bi prikrio izvanbračnu ljubavnu vezu. Prema optužnici, 2008. godine kampanja Johna Edwardsa dala je stotine tisuća dolara njegovoj ljubavnici Rielle Hunter, s kojom Edwards inače ima dijete, da bi je se držalo dalje od očiju javnosti i kako bi Edwards mogao nesmetano nastaviti svoju tadašnju kampanju.

Edwards je originalno angažirao Hunter da za njega producira video-snimke izborne kampanje. John Edwards nekoć je bio politička zvijezda u usponu, ali posljednjih par godina njegova karijera u strmoglavom je padu. Nakon otkrića afere njegova supruga Elizabeth, koja je tada bila bolesna od raka, odlučila je da više ne želi biti s njim, a prošle je godine umrla.

XS
SM
MD
LG