Linkovi

Dvoje ubijenih i četvoro ranjenih u pucnjavi u Bojsiju


Policajac iz okruga Ejda ispred tržnog centra u kome je u pucnjavi ubijeno dvoje ljudi, 25. oktobra 2021.
Policajac iz okruga Ejda ispred tržnog centra u kome je u pucnjavi ubijeno dvoje ljudi, 25. oktobra 2021.

Dvije osobe su poginule a četvoro, među kojima i jedan policajac, je ranjeno u pucnjavi u tržnonm centru u gradu Bojsi u Ajdahu, saopštila je policija. Osumnjičeni za pucnjavu je uhapšen.

Na konferenciji za novinare, saopšteno je da je došlo do razmjene vatre između policije i osumnjičenog. Policija je pretražila veći dio tržnog centra ali i dalje traga za eventualnim drugim žrtvama.

U ponedeljak uveče nisu objavljene druge informacije o žrtvama niti osumnjičenom, a policija je saopštila da je istraga u toku.

Šef policije Bojsija Rajan Li izjavio je da je pucnjava prijavljena u 13:50, kada je javljeno da je jedna osoba "pogođena". Kada su policajci stigli u tržni centar, primjetili su osobu koja je odgovarala opisu osumnjičenog.

“Došlo je do razmjene vatre, u kojoj je povrijeđen jedan policajac, a osumnjičeni je zatim uhapšen", izjavio je Li. Dodao je da istražitelji vjeruju da nije bilo drugih napadača, i da ne postoji prijetnja za druge građane.

“U ovom trenutku ne možemo da govorimo o motivu jer bi to bilo preuranjeno", kazao je šef policije. "Ne mogu dovoljno da naglasim koliko je traumatičan ovaj događaj za širu zajednicu, kao i one koji su bili očevici, porodice ili sami bili u tržnom centru u vrijeme napada", rekao je Li.

Čeri Gipin iz Bojsija bila je u tržnom centru sa prijateljicom. Kaže da je čula zvuk za koji je mislila da je nešto palo sa plafona, a onda je šezdesetak ljudi, među kojima i porodice sa malom djecom u kolicima, počelo da trči prema njima vičući da neko puca. Potrčale su do parkinga i svog automobila, a policija je uputila one koji su pobjegli iz tržnog centra da se udalje sa parkinga.

Gradonačelnica Bojsija Loren Meklejn je zamolila medije i javnost da žrtvama i njihovim porodicama pruže privatnost poslije traumatične pucnjave, i zahvalila policiji na radu na zaštiti građana. Takođe je pohvalila zaposlene u tržnom centru zato što su brzo reagovali da pomognu svima koji su se tamo zatekli.

  • 16x9 Image

    ASSOCIATED PRESS (AP)

    Associated Press (AP) je neprofitna nezavisna globalna novinska organizacija sa uredima u preko 100 zemalja. Osnovana 1846. godine,  licencira svoje činjenično izvještavanje medijima širom svijeta.

XS
SM
MD
LG