Linkovi

Trideseta obljetnica Blue Note jazz kluba


Trideseta obljetnica Blue Note jazz kluba
Trideseta obljetnica Blue Note jazz kluba

Tijekom godina, taj klub u New Yorku je privukao neke od najvećih imena jazza, kao i nove talente

Kada je Danny Bensusan otvorio Blue Note Jazz Club 1981., ni sanjati nije mogao da će taj klub jednoga dana postati prava njujuorška institucija. Tijekom godina, klub je privukao neke od najvećih imena jazza, kao i nove talente.

Bensusan vjeruje da je odlična jazz glazba u malom, intimnom okružju ključ njegova uspjeha. Lojalnost je također bila faktor, jer je publika znala da je ovaj klub inspirirao glazbenike da daju sve od sebe. Bensusan dodaje da, nakon što su jednom nastupili u njegovom klubu, glazbenici su se uvijek ponovno vraćali, jer se tu osjeća intimna povezanost glazbenika i publike, a to se svima sviđa.

The Oscar Peterson Trio dobio je tri Grammyija za album snjimljen u ovom jazz klubu 1990. godine. Tu su albume snimili i Lionel Hampton, Dizzy Gillespie i Arturo Sandoval, kao i 90-godišnji klavirist Dave Brubeck, koji se nedavno vratio u ovaj klub i održao tri nastupa na prvom Blue Note jazz festivalu.

Tijekom lipnja, kao dio ovog festivala održat će se 80 nastupa, kako u samom klubu, tako i na drugim popularnim lokacijama u gradu. Budući da je klub poznat po otkrivanju novih granica glazbe, među različitim izvođačima na festivalu, uz jazz, bit će dosta bluesa, funka, R&B-a, duhovne i world glazbe.

XS
SM
MD
LG