Linkovi

Dva američka vojnika stradala u Afganistanu


Američka vojska saopštila je da su dva njena vojnika poginula danas u Afganistanu ali nije iznijela nikakve detalje o okolnostima pod kojima su stradali, prenosi AP.

Do toga je došlo dan pošto je državni sekretar SAD Mike Pompeo bio u kratkoj posjeti Kabulu, gdje je rekao da se Washington nada mirovnom sporazumu do 1. septembra.

Nije navedeno da li je do pogibije vojnika došlo tokom ratnih dejstava, a američka vojska je saopštila da će njihov identitet biti objelodanjen tek nakon što njihove porodice budu obaviještene o tome.

Američki pokušaji da se privede kraju najduži rat u američkoj istoriji ubrzani su prošlogodišnjim imenovanjem specijalnog izaslanika Zalmaja Halilzada koji će u subotu u Kataru početi novu rundu razgovora s talibanima.

Talibani odbijaju direktne pregovore s afganistanskom vladom koju nazivaju američkom marionetom.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

  • 16x9 Image

    ASSOCIATED PRESS (AP)

    Associated Press (AP) je neprofitna nezavisna globalna novinska organizacija sa uredima u preko 100 zemalja. Osnovana 1846. godine,  licencira svoje činjenično izvještavanje medijima širom svijeta.

XS
SM
MD
LG