Linkovi

Dug - novi film Helen Mirren


Dug - novi film Helen Mirren
Dug - novi film Helen Mirren

Tema filma je tajna misija Mossada i njezine posljedice

Godina je 1965. i mala skupina agenata Mossada, izraelske obavještajne službe, potajno ulazi u Istočnu Njemačku. Njihova misija je zarobiti zloglasnog nacističkog ratnog zločinca.

Kući se vraćaju kao heroji, ali troje mladih agenata proganja tajna o tome što se zaista dogodilo. Desetljećima kasnije, oni pokušaju stvari postaviti na njihovo pravo mjesto.

Helen Mirren glumi umirovljenu agenticu Mossada Rachel Singer, pozvanu natrag u službu devedesetih godina prošlog stoljeća, kako bi zatvorila poglavlje tajne misije: "Ovaj film nije lako definirati. To je triler. To je i krimić. On je staromodan u smislu da nema specijalnih efekata. Nema ni 3-D tehnologije. On je ponajviše priča koja vas zgrabi i ne pušta, koja je vrlo realistična. Kolikogod vam se čini da su događaji fantastični, istodobno znate da su se oni mogli stvarno dogoditi. Moram priznati da je taj film točno po mom ukusu".

Jessica Chastain glumi isti lik, Rachel Singer, ali 30 godina ranije. Kritičari ju trenutno jako hvale za njezine interpretacije u filmovima Kućne pomoćnice i Drvo života. U ovom filmu, njezin se lik mora naći licem u lice sa zloglasnim ciljem misije njezinog tima: "

: Taj čovjek, koji predstavlja sve ljudske gubitke u njezinom životu, sad će se naći pred njom, izvršiti fizičku invaziju u njezin život. Što će to emocionalno značiti za nju?

TEXT: Sam Worthington glumi jednog od članova male Mossadove ekipe. Ovaj australski glumac kaže da njegov lik, David, želi osvetiti članove svoje obitelji koji su stradali u Holokaustu.

// worthington … i think with david his family has been … //

MALE: Kod Davida, njegova je obitelj bila poklana. Proganjaju ga duhovi, za koje osjeća da ih treba pokopati iz poštovanja prema obitelji. Kad taj zločinac, to čudovište, prodre u njihove živote i sve krene krivo, svi ti demoni kojih se držao svih tih godina počinju uzimati svoj danak. Dakle, ne sa mo da gleda u oči monstrumu, nego monstrum izlazi i iz njega samoga.

TEXT: Film Dug režirao je engleski filmaš John Madden. Međunarodna glumačka postava uključuje i Novozelanđanina Martona Csokasa, englesku filmsku zvijezdu veterana Toma Wilkinsona, te veterana, irskog glumca Ciaran Hindsa. Lokacije u Budimpešti glumile su Istočnu Njemačku iz šezdesetih i Rusiju iz devedesetih godina prošlog stoljeća.

XS
SM
MD
LG