Linkovi

Među devet ubijenih u Dejtonu i sestra napadača, motiv nepoznat


Cipele poređane ispred bara "Ned Pepers" gde se dogodilo masovno ubistvo, Dejton, Ohajo
Cipele poređane ispred bara "Ned Pepers" gde se dogodilo masovno ubistvo, Dejton, Ohajo

Devet osoba je ubijeno, a najmanje 27 je ranjeno u nedelju rano ujutru u Dejtonu, Ohaju. Među ubijenima je i sestra napadača, saopštila je policija. Ovo je drugo masovno ubistvo u Americi za manje od 24 sata, a američki mediji prenose da je 250. masakr u ovoj godini.

Pucnjava je počela u centralanom dijelu grada koji je poznat po klubovima, oko 1 sat poslije ponoći po lokalnom vremenu.

Policija je saopštila da je napadač imao pancir i da je za manje od minuta ubio devetoro ljudi, među kojima je bila i njegova sestra.

Motiv ovog zločina još nije poznat.

Pomoćnik šefa policije Met Karper identifikovao je napadača kao Konora Betsa, 24-godišnjeg belca iz mjesta Belbruk iz Ohaja, a jedna od njegovih žrtava je i njegova 22-godišnja sestra Megan.

Istražitelji na mestu masovnog ubistva u Dejtonu, Ohaju
Istražitelji na mestu masovnog ubistva u Dejtonu, Ohaju

Policiji je trebalo malo vremena da stigne na mjesto napada, budući da se patrola nalazila u rutinskoj kontroli u blizini. Rečeno je da bi broj žrtava bio mnogo veći da se nije brzo reagovalo.

"Za manje od jednog minuta, policija u Dejtonu je uspela da neutrališe napadača. Zadivljena sam herojstvom naših policajaca", rekla je gradonačelnica Dejtona Nen Vejli.

Motiv masovnog ubistva nije poznat, ali policija vjeruje da je napadač delovao sam. FBI takođe učestvuje u ovoj istrazi.

Predsjednik Donald Trump je na Tviteru napisao da će detalji o pucnajvi u Dejtonu biti poznati tokom dana.

Policija na Tviteru nije objavila više detalja, ali je portparolka bolnice "Majami Veli" rekla da je u tu ustanovu primljeno 16 osoba, ali nije govorila o njihovom stanju.

Ovaj masakr desio se manje od 24 sata poslije masovnog ubistva u prodavnici "Volmart" u El Pasu u Teksasu kada je napadač ubio 20 ljudi, a ranio još 26.

Oba napada desila su se manje od nedjelju dana poslije masovnog ubistva na festivalu bijelog luka u Gilroju, Kaliforniji, kada je ubijeno troje, a ranjeno 13 ljudi.


XS
SM
MD
LG