Linkovi

Dolarima protiv kilograma - nova strategija nekih američkih kompanija


Dolarima protiv kilograma - nova strategija nekih američkih kompanija
Dolarima protiv kilograma - nova strategija nekih američkih kompanija

IBM plaća svojim djelatnicima do 300 dolara da se uključe u program koji ih podučava zdravom stilu života, te načinima za prestanak pušenja

Ako se sadašnji trend nastavi do 2019. godine više od 43 posto svih Amerikanaca bit će u kategoriji debelih. Pritisak je to na zdravstveni sustav, ali i na američke kompanije koje plaćaju zdravstveno osiguranje svojim uposlenicima. Prema jednom novom izvješću, trećina kompanija danas nudi financijske poticaje za mršavljenje svojih djelatnika.

Tina Lopez uključila se u jedan takav program u kompaniji IBM. Izgubila je devet kilograma i dobila 1800 dolara. IBM plaća svojim djelatnicima do 300 dolara da se uključe u program koji ih podučava zdravom stilu života, te načinima za prestanak pušenja. Oko polovine uposlenika ove kompanije u Sjedinjenim Državama uključilo se u ovaj program.

Direktor za personalna pitanja IBM-a Randy McDonald kaže da je na ovaj način kompanija uštedjela 65 milijuna dolara u manjim troškovima zdravstvenog osiguranja: “Zaključili smo da je dobro za naš posao da imamo zdrave djelatnike.

Stručnjaci su pratili ovakve programe i zaključili da novčana stimulacija funkcionira bolje kad se nagrađuje postotak izgubljene tjelesne težine, a ne samo broj izgubljenih kilograma.

XS
SM
MD
LG