Linkovi

Dojave o bombama u 115 škola u Beogradu, policija na terenu


Arhiv - Policijski automobil u Beogradu
Arhiv - Policijski automobil u Beogradu

U više škola na teritoriji Beograda u srijedu ujutru stigle su dojave o bombama koje MUP provjerava, potvrđeno je Glasu Amerike.

Ministarstvo prosvjete Srbije saopštilo je da su dojave o podmetnutim eksplozivnim napravama, prema prvim informacijama, stigle na elektronske adrese 78 osnovnih i 37 srednjih škola u beogradskim opštinama, javlja FoNet.

U toku je provjera koju obavljaju pripadnici kontradiverzionih ekipa MUP Srbije, a učenici i zaposleni su evakuisani.

Ministarstvo navodi da je u cilju bezbjednosti učenika i zaposlenih nastava u prvoj smjeni je prekinuta do okončanja provjere policije, a pojedine škole su već pregledane i nastava u njima se odvija bez problema. Čeka se odluka za popodnevnu smjenu.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva prosvjete, u cilju bezbjednosti učenika i zaposlenih nastava u prvoj smjeni je prekinuta do okončanja provjere policije, a pojedine škole su već pregledane i nastava u njima se odvija bez problema.

U maju 2022. godine, nekoliko dana za redom, desetinama škola u Beogradu i drugim gradovima u Srbiji stizale su dojave o bombama, za koje se se ispostavilo da su lažne.

Dojave o bombama stizale su tada i u Skupštinu Beograda, Minstarstvo spoljnih poslova, "Beograđanku".

Tadašnja vlast, na čelu sa Anom Brnabić, ocijenila je da su česte dojave o bombama "specijalni rat" koji se vodi protiv Srbije jer nije uvela sankcije Rusiji zbog invazije na Ukrajinu.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG