Linkovi

Doček Nove godine na Times Squareu samo za vakcinisane


Times Square uoči dočeka 2021. godine (Foto: AP/Frank Franklin II)
Times Square uoči dočeka 2021. godine (Foto: AP/Frank Franklin II)

Times Square u New Yorku će ponovo biti otvoren za posjetioce za doček Nove godine 31. decembra, ali samo ako su u potpunosti vakcinisani protiv Covida, saopštio je u utorak gradonačelnik New Yorka Bil de Blasio.

Prošle godine je, zbog pandemije koronavirusa, tradicionalno spuštanje kugle koje označava početak nove godine, lično pratio samo mali broj gostiju, među kojima su bili i radnici koji obavljaju vitalne poslove.

"Možemo konačno ponovo da se okupimo", rekao je de Blasio novinarima i pozdravio oporavak New Yorka poslije brojnih problema izazvanih pandemijom.

"Biće nevjerovatno, radost za ovaj grad", naglasio je gradonačelnik.

Građani koji budu željeli da prisustvuju dočeku na Times Squareu moraće da pokažu potvrdu o vakcinaciji i važeći identifikacioni dokument, što će biti provjeravano na kontrolnim punktovima, objasnio je de Blasio.

"Zahtijevaćemo od starijih od pet godina, koji ispunjavaju uslove, da budu vakcinisani. Ako ne možete da primite vakcinu zbog invaliditeta, moraćete da pokažete negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata", rekao je Tom Harris, predsjednik Times Square alijanse. Dodao je da će građani, koji ne mogu da se vakcinišu, morati da nose maske.

Američke zdravstvene vlasti su ranije ovog mjeseca odobrile upotrebu Pfizer/BioNtech vakcine protiv Covida kod djece uzrasta 5 do 11 godina.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG