Linkovi

SAD: Izvučen tiket na lutriji vrijedan više od milijardu dolara


Uplata lota na benzinskoj stanici u Kaliforniji, gdje je ranije izvučen dobitni listić (Foto: AP /Damian Dovarganes)
Uplata lota na benzinskoj stanici u Kaliforniji, gdje je ranije izvučen dobitni listić (Foto: AP /Damian Dovarganes)

Tiket koji je izvučen na Powerball lutriji, kupljen je u Kaliforniji, a vrijedi oko 1,08 milijarde dolara, što je šesti najviši iznos u Americi, i treći najviši u istoriji ove igre (pored Powerball u SAD postoji i igra Mega milions).

Izvučeni su brojevi 7, 10, 11, 13 i 24 na bijelim lopticama i crvena Powerball 24.

Lutrija Kalifornije saopštila je na Twitteru da je tiket prodat u Los Anđelesu u mini marketu Las Palmitas.

U posljednjem kolu premija je povećana sa milijardu na 1,08 miljardi dolara, sa sedmog na šesto mesto najvećeg dobitka u istoriji američke lutrije.

Pobjednik ili pobjednica može da bira da li želi isplatu u višegodišnjim iznosima ili odmah, u kom slučaju će poslije poreza, dobiti 558, 1 milon dolara.

Igra je tako napravljena da su šanse 1 prema 292,2 miliona, što istovremeno znači visoke premije, koje privlače i veliki broj igrača. Najviša premija bila je 2,04 milijarde dolara prošlog novembra.

Poslednji put da je neko pogodio cijelu kombinaciiju, bilo je 19. aprila, sa skoro 253 miliona dolara dobitka. Od tada niko nije osvojio.

Powerball se igra u 45 saveznih država, uključujući glavni grad Washington, Portoriko i Djevičanska ostrva.

  • 16x9 Image

    ASSOCIATED PRESS (AP)

    Associated Press (AP) je neprofitna nezavisna globalna novinska organizacija sa uredima u preko 100 zemalja. Osnovana 1846. godine,  licencira svoje činjenično izvještavanje medijima širom svijeta.

XS
SM
MD
LG