Linkovi

Na svom najnovijem albumu, jazz pjevačica Diane Schuur okreće se countryju


Na svom najnovijem albumu, jazz pjevačica Diane Schuur okreće se countryju
Na svom najnovijem albumu, jazz pjevačica Diane Schuur okreće se countryju

Diane Schuur uvijek je imala sluha za country glazbu

Grammyjem nagrađivana jazz pjevačica Diane Schuur na svom najnovijem albumu okreće se countryiju. Dianne Schuur uvijek je imala sluha za country glazbu. Njen prvi glazbeni uradak bio je country singl pod naslovom “Dear Mommy and Daddy.” Diane je ponovno počela razmišljati o tom neshvillskom ritmu, probudivši takozvani “countrypolitan” ritam 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća s klasicima Hanka Cochrana, Tammy Wynette, Willieja Nelsona i Krisa Kristoffersona, kao i skladbu Rogera Millera i Billa Andersona “When Two Worlds Collide.”

Naravno, Diane je prvenstveno jazz pjevačica i klavijaturistica. Slijepa je od rođenja i odrasla je slušajući očevu jazz kolekciju, koja je sadržavala glazbu Dukea Ellingtona i Dinah Washington. Do desete godine, već je nastupala profesionalno u jednom hotelu u svom rodnom gradu u saveznoj državi Washington. Potom je došao nastup na Monterey jazz festivalu, i napokon koncert u Bijeloj kući, kojeg je prenosila televizija. Svoj je debitantski album, pod naslovom “Deedles,” izadala 1984 godine. Tijekom karijere, Diane je nastupala s Count Besie Orchesta, B.B. Kingom, i Maynardom Fergusonom te bila na turnejama s Quincyjem Jonesom, Dizzyjem Gillespijem, Rayom Charlesom, i Stevie Wonderom. 80-ih godina dobila je Grammyje za najbolju ženski jazz vokalni nastup dvije godine za redom.

U skladbi Marlea Haggarda, “Today I Started Loving You Again,” s albuma “The Gathering,” pridružio joj se gitarist Larry Carlton. Uz njega, na albumu se također pojavljuju Alison Krauss, Vince Gill, Mark Knopfler i Kirk Whalum. Kasnije ovog mjeseca, Diane će nastupiti u koncertnom serijalu Celebration of Lionel Hamptom, u Coloradu, Texasu, Minnesoti, i Michiganu.

XS
SM
MD
LG