Linkovi

Napadač ubio četvero ljudi u Denveru, nakon potjere policija ga usmrtila


Naoružani policajci ispred zgrade u Lakewoodu, Colorado, 27. decembra 2021, na fotografiji preuzetoj sa društvenih mreža.
Naoružani policajci ispred zgrade u Lakewoodu, Colorado, 27. decembra 2021, na fotografiji preuzetoj sa društvenih mreža.

Usamljeni napadač u ponedjeljak je ubio četiri osobe i ranio troje, uključujući jednog policajca, u pucnjavi u oblasti Denvera koja se odvijala na nekoliko lokacija i koja se završila tako što je policija ubila osumnjičenog, saopštile su vlasti.

Istražitelji tek treba da utvrde motiv divljanja, koje je počelo oko 17 časova. kada je napadač pucao i ubio dvije žene i ranio muškarca u blizini centra Denvera, rekao je šef policije Paul Pazen na brifingu.

Osumnjičeni je zatim pobjegao automobilom i smrtno ranio čovjeka pucajući u njega u istočnom Denveru, prije nego što je ponovo otvorio vatru u naselju u zapadnom Denveru gdje niko nije pogođen, rekao je Pazen.

Prema Pazenu, osumnjičeni je dva puta razmjenjivao vatru iz svog vozila sa policajcima Denvera koji su ga gonili, onesposobivši policijsko vozilo.

Odatle se napadač odvezao u susjedni grad Lakewood, gdje je pucao i ubio četvrtu osobu unutar neimenovanih poslovnih prostorija, rekao je portparol policije Lakewooda​ John Romero.

Naoružani napadač je pobjegao od policije Lakewooda kada su pokušali da ga privedu i upustio se u vatreni okršaj sa policajcima prije nego što je pobjegao pješice i utrčao u hotel, gdje je pucao i ranio službenika, rekao je Romero.

Zatim je ponovo pucao na policajce, ranivši jednog od njih, prije nego što ga je policija ubila, rekao je Romero novinarima.

Vlasti nisu javno identifikovale osumnjičenog, a navedene okolnosti koje su dovele do pucnjave ostaju pod istragom.

Zdravstveno stanje ranjenog oficira i civila nisu odmah poznati, rekao je Romero.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG